Επιτέλους νίκη το Διαβολίτσι, 1-0 τον Φοίνικα!

Επιτέλους νίκη το Διαβολίτσι, 1-0 τον Φοίνικα!

Με τον Μιχάλη Φασουλή για πρώτη φορά στον πάγκο και επιστρέφοντας στο γήπεδο του Μελιγαλά, ο ΑΟ Διαβολιτσίου κατόρθωσε να πάρει τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, κερδίζοντας τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου με 2-1.

Έτσι, το μεσσηνιακό συγκρότημα πήρε ένα πολύτιμο 3ποντο που του επιτρέπει να διατηρήσει τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, δίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαία ψυχολογική ώθηση για την δύσκολη συνέχεια (που είναι την προσεχή Κυριακή μέσα στον Πύργο με τον Πανηλειακό, ο οποίος δίνει τη δική του «μάχη» για να αποφύγει τον υποβιβασμό).

Ο ΑΟΔ είχε δύο γκολ και δύο δοκάρια, ενώ βρήκε τη δύναμη να απαντήσει στην ισοφάριση της ομάδας της Αργολίδας.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπαλόπουλος έστειλε μια …προειδοποιητική βολή (κεφαλιά στο δοκάρι) και στην επόμενη επίθεση ο νεαποκτηθείς Ολλανδός Ορλάντο Βαν Χορτ ήταν πιο εύστοχος ανοίγοντας το σκορ.

Στο 25’ ο Τσιγαρίδης εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να χτυπάει για δεύτερη φορά στο δοκάρι της εστίας του Συνοδινού, με το 1-0 να μένει ως σκορ ημιχρόνου. Ψυχρολουσία για το Διαβολίτσι στο 65’ όταν ο Μπιτζής ισοφάρισε, ενώ ο Φοίνικας για λίγο να κάνει το 1-2, καθώς λίγα λεπτά αργότερα είχε δοκάρι ο Καπλατζης.

Η λύτρωση έμελλε να έρθει ως επιστέγασμα της υπερπροσπάθειας του ΑΟΔ, στο 88’ με τον Καντούτση να πετυχαίνει με κεφαλιά το χρυσό 2-1!

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Μιχάλης Φασουλής): Καπατσώρης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Βέλλης, Πιτσιλής (37’ λ.τρ. Σταματελόπουλος 49’ λ.τρ. Πάγια), Ηλιόπουλος, Τσιγαρίδης (79’ Γκελγκέρια), Μουλιάτος, Στραβάκος, Ορλάντο Βαν Χορτ (46’ Γουέσλεϊ), Θώδης (79’ Δημητρίου).

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Συνοδινός, Μούγιος (85’ Γκουριώτης), Καρέλης, Χ. Κάπλατζης, Τριμπόνιας, Παπαϊωάννου, Π. Κάπλατζης, Χατζησοφρωνίου (59’ Μπιτζής), Λαθούρης, Μερκούρη (88’ Παπαγεωργίου), Γεωργίου.

Γ’ Εθνική-4ος όμιλος
Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Ιάλυσος Ρόδου-Πανιώνιος 0-0
Παναργειακός-Αιολικός 0-1
ΑΕ Ερμιονίδας-Πανγυθεατικός 3-0
ΑΟ Διαβολιτσίου-Φοίνικας Ν.Επιδαύρου 2-1
ΑΠΣ Πάτραι-Ρόδος 0-3
ΑΕ Μυκόνου-Πανηλειακός 1-0
Αίαντας Γαστούνης-ΑΟ Πυλίου Κω 1-0

Η βαθμολογία
1 Αιολικός 34
2 ΑΕ Μυκόνου 31
3 ΑΣ Ρόδου 31
4 Πανιώνιος 30
5 ΑΕ Ερμιονίδας 25
6 Αίας Γαστούνης 23
7 ΑΟ Πυλίου 21
8 Φοίνικας Νέας Επιδαύρου 19
9 Παναργειακός 18
10 Ιάλυσος 16
11 Πανηλειακός 14
12 ΑΟ Διαβολιτσίου 11
13 ΑΠΣ Πάτραι 9
14 Πανγυθεατικός 5
-Εκκρεμεί ο αγώνας Ιάλυσος-ΑΟ Πυλίου Κω.

Η επόμενη αγωνιστική, 26/2
Πανηλειακός -ΑΟ Διαβολιτσίου
Αιολικός Μυτιλήνης-Αίας Γαστούνης
ΑΟ Πυλίου Κω-ΑΣ Ρόδος
Ιάλυσος Ρόδου-Ερμιονίδα
Πανιώνιος-Παναργειακός
Φοίνικας Νέας Επιδαύρου-ΑΠΣ Πάτραι
Πανγυθεατικός-ΑΕ Μυκόνου