Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας: Έκθεση φωτογραφίας του Peter H. Eastland

Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας: Έκθεση φωτογραφίας  του Peter H. Eastland

Την έκθεση φωτογραφίας του Peter H. Eastland με τίτλο «5 + 5» παρουσιάζει

η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας στο art_cafe «Koύνιες», η οποία και εγκαινιάζει τον κύκλο των ατομικών εκθέσεων των μελών της ΦΟΚΑΛ που θα ακολουθήσουν, με θέμα κάθε φορά της επιλογής τους.

Ο Peter Eastland είναι φωτογράφος για πάνω από 50 χρόνια. Πηγή έμπνευσής του αποτέλεσαν τα πολλά και ποικίλα ταξίδια που πραγματοποίησε στη διάρκεια της ζωής του. Έζησε πολλά χρόνια στην Ισπανία κι από εκεί ταξίδεψε στη Βόρεια Αφρική, πριν τελικά καταλήξει στην Ελλάδα.

Ο Peter Eastland, αφού εκπαιδεύτηκε σε εφημερίδα της Αγγλίας, έγινε μέλος ενός πρακτορείου ναυτικής φωτογραφίας. Στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα ανεξάρτητου φωτογράφου και συγκέντρωσε μια εκτενή συλλογή φωτογραφιών. Εργάζεται τόσο στην έγχρωμη όσο και στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, κάτι που του επιτρέπει να εξερευνήσει ένα ευρύτερο φάσμα ιδεών.

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί διεθνώς σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, όπως: The Times, The Independent, The Guardian, «Καθημερινή», DN Resor, Vogue, Elle και αλλού. Επίσης, έχει κάνει εκθέσεις φωτογραφίας σε Αγγλία και Ελλάδα.

Για πρώτη φορά επισκέφθηκε τη Μάνη πριν από 35 χρόνια και τα τελευταία είκοσι ζει σε ένα ανακαινισμένο πυργόσπιτο στο Προάστιο, όπου συνεχίζει να φωτογραφίζει το ποικίλο τοπίο της περιοχής και τη ζωή εκεί, ενώ συνεχίζει να ταξιδεύει στη Δυτική Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Διάρκεια έκθεσης: έως 4/3, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του art_cafe.