Γιώργος Λαζαρίδης: Με καρδιά πρωταθλητή εντός και εκτός κορτ…

Γιώργος Λαζαρίδης: Με καρδιά πρωταθλητή εντός και εκτός κορτ…

Το καζαντζακικό «Φτάσε όπου δεν μπορείς» είναι το αγαπημένο σύνθημα του Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στον αθλητισμό ΑμεΑ στη χώρα μας, κατέχει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο με την εθνική μας ομάδα και αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο ως παράδειγμα ζωής για μικρούς και μεγάλους, συνεχίζοντας με πλούσιες δράσεις και νέους υψηλούς στόχους και το 2023.

Προχθές το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite ο Γιώργος Λαζαρίδης πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση αγωνιστικού απολογισμού για τον περασμένο χρόνο και της παρουσίασης του προγράμματος για το τρέχον έτος. Η συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του επανήλθε έπειτα από αναγκαστική διακοπή λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού και ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, με την παρουσία πλήθους επισήμων και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Θ. Βασιλόπουλος και Γ. Αθανασόπουλος, αντίστοιχα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε φέτος ο δημοσιογράφος-προϊστάμενος του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Καλαμάτας, Κώστας Γαζούλης, ενώ δυναμική παρουσία είχε ο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, ο αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ που ίδρυσε ο Γιώργος Λαζαρίδης και αριθμεί σήμερα περίπου 15 ενεργά μέλη, τα οποία δραστηριοποιούνται, εκτός από το τένις, στο στίβο και στην ιστιοπλοΐα. Μεγάλος «απών» ήταν ο Γιάννης Τύρος, ένα από τα νεότερα μέλη του συλλόγου, ο χαμός του οποίου τον περασμένο Νοέμβριο συγκλόνισε το πανελλήνιο, με την παρουσία της οικογένειάς του στην προχθεσινή βραδιά να φορτίζει συναισθηματικά το κλίμα.

Στο κυρίως μέρος της ξεχωριστής αυτής σύναξης, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, ο Μανώλης Χαλούλος ανέλαβε να παρουσιάσει τον αγωνιστικό απολογισμό και τους στόχους για το 2023 του συναθλητή του. Σε μια μεταβατική χρονιά που ήρθε μετά τα λοκ ντάουν της πανδημίας ο Γιώργος Λαζαρίδης είχε μια αρκετά θετική χρονιά, επανακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στο μονό και στο διπλό στη διοργάνωση που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ξεχώρισαν, μεταξύ άλλων, η 1η θέση που κατέκτησε στο διπλό στο Ancient Messene Open, η 1η θέση σε τουρνουά στη Λιθουανία το περασμένο καλοκαίρι, ενώ κέρδισε 5-6 πρωτιές στους αγώνες δεύτερης ευκαιρίας σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό.  

Η διοργάνωση του 5ου Ancient Messene Open στις εγκαταστάσεις του Buka Beach στην Ανάληψη αποτελεί μια ακόμη μεγάλη δικαίωση για τον Γιώργο Λαζαρίδη, καθώς το Νοέμβριο του 2022 η διεθνής διοργάνωση προσέλκυσε 30 αθλητές από 12 χώρες, μαζί με δεκάδες συνοδούς, προβάλλοντας την περιοχή μας και ανοίγοντας ένα δρόμο για έναν ιδιαίτερο και αναπτυσσόμενο παγκοσμίως τουριστικό τομέα, που απευθύνεται σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Η 6η διοργάνωση έχει «κλειδώσει» για τις 2-5/11/2023 και αναμένεται το ίδιο επιτυχημένη.

Η προετοιμασία του Γιώργου Λαζαρίδη για τη νέα αγωνιστική σεζόν έχει ξεκινήσει από τις αρχές Δεκέμβρη και περιλαμβάνει φυσική κατάσταση στο Στάδιο, γυμναστήριο και πρόγραμμα πιλάτες, διατροφή και προπονήσεις στο τένις στην Καλαμάτα, αλλά και στην Αθήνα, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας, Γιώργο Κόντο.

Την προσπάθεια του Γιώργου υποστηρίζουν ακόμη οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Γιάννης Καλυβιώτης, Χριστίνα Πανταζοπούλου, Μαρία Χρονοπούλου, Ελίνα Χαντζή, συμπληρωματικά στο κομμάτι του τένις οι Χάρης Αγγελόπουλος, Πάνος Σταυριανέας, Τάσος Κινόπουλος και ακόμη η διατροφολόγος Αριστέα Γαζούλη.

Επισήμως η νέα αγωνιστική χρονιά θα αρχίσει για τον πρωταθλητή μας 17-20 Μαρτίου από το διεθνές τουρνουά της Αττάλειας, ενώ στην ίδια τουρκική πόλη θα ακολουθήσουν αμέσως μετά, 21-26/3, τα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Συνολικά, ο Λαζαρίδης υπολογίζει να συμμετάσχει σε 12-15 διεθνείς διοργανώσεις με στόχο διακρίσεις και συγκέντρωση βαθμών, που θα του δώσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας το 2024.

Η συνέπεια και η μεθοδικότητα, μαζί με ψυχή, είναι τα υλικά της επιτυχίας του Καλαματιανού πρωταθλητή που εγγυώνται την επιτυχία…

Και βέβαια, ο Γιώργος δε δίνει μάχες μόνο μέσα στα κορτ. Κάνει μεγάλο αγώνα και συνεχίζει, για κοινωνικά θέματα και ειδικά για την προσβασιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει επισκέψεις με ομιλίες και αγωνιστικές επιδείξεις σε σχολεία και άλλες δράσεις. Επίσης, για τις 4 Μαρτίου και σε συνεργασία με το Δίαυλο Καινοτομίας και Πολιτισμού «Ο Σπόρος», είναι προγραμματισμένη στην Καλαμάτα μια νέα πρωτοβουλία για μια πόλη φιλική προς όλους, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαδρομές για ΑμεΑ.

Ευχαριστίες Λαζαρίδη
Ο Γιώργος Λαζαρίδης δε θα μπορούσε να κυνηγήσει τα όνειρά του και να κάνει πρωταθλητισμό χωρίς υποστήριξη. Στην προχθεσινή εκδήλωση ευχαρίστησε εμφατικά όσους ενισχύουν με ποικίλους τρόπους τις προσπάθειές του, ενώ χορηγοί του είναι οι παρακάτω: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Aegean Airlines, ΑΓΑΝ greektomato, Pharma Group, Elite city resort, Kalamata papadimitriou, Bodytalk, Panellinios Agora – Dunlop, House of tennis, Olympia Hellas, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, COSMOS kalamata, Ibody, Reaction, Κέντρο Μεταβολισμού, Φωτογράφος Κώστας Κορομηλάς, Φωτογράφος Χρόνης Χρονόπουλος, Γ. Καστριτσέας website, Δήμος Καλαμάτας, Europe car, Ahepa.

Χ.Ε.