Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την έναρξη της τουριστικής σεζόν

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την έναρξη της τουριστικής σεζόν

Σε χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, δια του προέδρου της Δημήτριου Καραλή, αναφέρεται αναλυτικά για την έναρξη της τουριστικής περιόδου: «Την έναρξη της τουριστικής περιόδου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σηματοδότησε η πρώτη απευθείας πτήση από Μόναχο προς Καλαμάτα. Τους 105 επιβάτες καλωσόρισαν θερμά αντιπροσωπείες της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας προσφέροντας σε όλους καλάθι καλωσορίσματος με τοπικά προϊόντα.

Η Ένωση Ξενοδόχων επισημαίνει ότι το ελπιδοφόρο αυτό γεγονός αποδεικνύει τη δυναμική που διατηρεί η Μεσσηνία στη διεθνή τουριστική αγορά χάρη στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων που διαθέτει η περιοχή. Ταυτόχρονα, αποτελεί σημαντική ένδειξη περαιτέρω ανάπτυξής της εφόσον υπάρξουν οι συνθήκες βελτίωσης των υποδομών, με προεξάρχουσα εκείνη του αεροδρομίου.

Είναι σαφές ότι τόσο η επέκταση και βελτίωση του οδικού δικτύου, Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, όσο, κυρίως, και η λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου θα συνεισφέρουν στην απελευθέρωση της ζήτησης από όλες τις τουριστικές αγορές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, το οποίο παραμένει συγκρατημένο λόγω ακριβώς των εγγενών προβλημάτων προσβασιμότητας και διακίνησης.

Η Καλαμάτα και η Μεσσηνία γενικότερα χαίρουν της διεθνούς αναγνώρισης και η πρώτη απευθείας πτήση δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευοίωνη τουριστική περίοδο. Είναι πλέον σαφές ότι εάν ξεκινήσει η υλοποίηση των σημαντικών έργων υποδομής, οι αγορές θα ανταποκριθούν άμεσα προς όφελος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της εθνικής οικονομίας στο σύνολό της».