Η Καλαμάτα εορτάζει σήμερα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Η Καλαμάτα εορτάζει σήμερα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα εορτάζει την Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης, Πανα­γία Υπαπαντή.

Σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7:00, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 11:00 θα ακολουθήσει η λιτάνευση της θαυμα­τουργού Ιερής Εικόνας, με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό Iερό Nαό.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόε­δρος αυτής και πρ. Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Κατά τους εορτασμούς αναμένεται να παραστούν πολλά μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
Υπενθυμίζεται ότι για τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων κι από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς: Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου. Η απόφαση αυτή θα ισχύσει την Τετάρτη 2-2-2022, από 06:00 έως 13:00 όσον αφορά στην απαγόρευση στάθμευσης και από 10:00 έως 13:00 όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας.