Η Καλαμάτα παρουσιάζει σήμερα το νέο προπονητή της, Ίλτσο Γκιοργκιόσκι

Η Καλαμάτα παρουσιάζει σήμερα το νέο προπονητή της, Ίλτσο Γκιοργκιόσκι

Σήμερα στις 12 τη μεσημέρι η ΠΑΕ Καλαμάτα αναμένεται να παρουσιάσει στα γραφεία της, στην οδό Φραντζή, το νέο προπονητή της ομάδα, Ίλτσο Γκιοργκιόσκι.

Η διοίκηση των «μελανολεύκων» έκανε την έκπληξη τόσο αποφασίζοντας να μη συνεχίσει με τον Νίκο Κακαλέτρη στον πάγκο, όσο και με το όνομα του αντικαταστάτη του Καλαματιανού τεχνικού, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν «υπηρεσιακός» στη θέση του Νίκου Αναστόπουλου.

Ο Κακαλέτρης πρόλαβε να κοουτσάρει την Καλαμάτα στα ματς με την Προοδευτική (1-1) και στην Ιεράπετρα (0-0), ενώ το μεγάλο ντέρμπι με την Κηφισιά, πρωτοπόρο της Super League 2, που είχε προγραμματιστεί για χθες, αναβλήθηκε.

Τον 51χρονο Βορειομακεδόνα προπονητή Ίλτσο Γκιοργκιόσκι υποδέχθηκε την Πέμπτη 2/2 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, συνοδεύοντάς τον ως τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου είχε τις πρώτες επαφές με την πόλη και την τοπική μας ομάδα.

Ο Γκιοργκιόσκι ήταν την τρέχουσα σαιζόν στην τεχνική ηγεσία της Μπρεγκάλνιτσα Στιπ, ποδοσφαιρικό σύλλογο της γειτονικής βαλκανικής χώρας (πρώην Fyrom), ενώ από το 2012 έως το 2018 ήταν στην προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του.

Super League 2: Διακοπή  επ’ αόριστον (έως δικαίωση για το στοιχηματικό ποσοστό)
Όπως αναμενόταν στο κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 που μετεβλήθηκε σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι αποφασίστηκε να ανασταλεί «επ΄ αόριστον η διεξαγωγή των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Betsson Super League 2 και της Κ19 λόγω ανωτέρας βίας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η υπ΄ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79 και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.

Η Super League 2 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και να προσφύγει αρμοδίως για την προάσπιση των συμφερόντων της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι ΠΑΕ της Super League 2 αρχικά ήταν να πάρουν από 260.000 ευρώ, το ποσό αυτό στη συνέχεια μειώθηκε στις 170.000 ευρώ και στη συνάντηση έγινε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη την περασμένη Τρίτης 31/1 οι ομάδες της SL2 ενημερώθηκαν ότι τους αναλογεί μόνο 70.000 ευρώ!

Τον «αγώνα» των ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου συμμετέχει και η Καλαμάτα στηρίζει με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητώντας «να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη χρηματοδότησή τους βάσει της υφισταμένης ΚΥΑ», ενώ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών καλεί «όλους τους αρμόδιους φορείς να βρουν άμεσα λύση για να μπει ένα τέλος στο νέο διασυρμό που υφίσταται το ελληνικό ποδόσφαιρο με θύματα τους ποδοσφαιριστές».