ΚΑΕ Μεσσηνίας: Σεμινάριο ελαιόλαδου «Από τον αγρό στη φιάλη»

ΚΑΕ Μεσσηνίας: Σεμινάριο ελαιόλαδου  «Από τον αγρό στη φιάλη»

Την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο με τίτλο “Ελαιόλαδο: Από τον αγρό στη φιάλη” ανακοίνωσε το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους-ες τους/τις παραγωγούς, τυποποιητές ελαιολάδου και ελαιουργούς, ενώ σκοπός του είναι η εξοικείωση με καλλιεργητικές πρακτικές και τεχνικές ελαιοποίησης που οδηγούν στην παραγωγή ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας, καθώς και η εξοικείωση με τον οργανοληπτικό έλεγχο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 12 εκπαιδευτικές ώρες μέσω της πλατφόρμας zoom. Η γευσιγνωσία θα λάβει χώρα τόσο σε φυσικό χώρο όσο και διαδικτυακά για τους εξ αποστάσεως συμμετέχοντες. Στους εξ αποστάσεως συμμετέχοντες θα αποσταλεί κασετίνα με δείγματα ελαιολάδου προκειμένου να συμμετάσχουν και εκείνοι στη γευσιγνωσία.

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ για όσους παρευρεθούν στη γευσιγνωσία και 50 ευρώ για εκείνους που θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως. Στην τιμή των 50 ευρώ

περιλαμβάνεται το κόστος της κασετίνας και των μεταφορικών της.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 18.00 – 20.00 (μέσω zoom)

Εδαφοβελτίωση – Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, καθηγητής Perrotis College, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 18.00 – 20.00 (μέσω zoom)

Άρδευση ακριβείας & καινοτόμες καλλιεργητικές πρακτικές – Δρ. Ειρήνη Καρατάσιου, γεωπόνος

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 18.00 – 20.00 (μέσω zoom)

Ελαιοτριβείο – Νίκος Κουτσούκος, χημικός ΜSc, πρόεδρος & συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας

Τετάρτη 1η Μαρτίου 18.00 – 20.00 (Πολυχώρος Phaos & μέσω zoom)

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου- Χριστίνα Στριμπάκου, συνεργάτις ΙΚΒΚΚ, γευσιγνώστρια Ελαιολάδου & Κώστας Τσορώνης, χημικός-ελαιολόγος ΜSc.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 25700, μέσω e-mail στο info@kaem.gr, στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ή διαδικτυακά συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/gMSy8fb6USPt62JaA.