Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Λαμπρός ήταν προχθές και χθες ο εορτασμός της παντριφυλιακής εορτής του προστάτου και πολιούχου των Φιλιατρών, Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Προχθές το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντων αυτώ, σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Από τις 9.00 το βράδυ έως τις 3.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής τελέστηκε αγρυπνία.

Χθες το πρωί, μετά τον Όρθρο, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία λειτουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συλλειτουργούντων αυτώ, σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Περί τις 10:45 π.μ. ξεκίνησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος συνοδεία των Δημοτικών Φιλαρμονικών Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας, καθώς και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Στην πομπή συμμετείχαν μαθητές σχολείων των Φιλιατρών. Τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη δέηση και ακολούθως η εικόνα επέστρεψε στον Ι.Ν. για την Απόλυση.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου.

Στις θρησκευτικές τελετές, προχθές και χθες, διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με αντιπεριφερειάρχες, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Τριφυλίας Γεώργιο Λεβεντάκη, με τη γενική γραμματέα του Δήμου, αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δ.Σ., περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, Διονύσιο Καραβίτη, με τοπικούς συμβούλους Φιλιατρών, προέδρους Κοινοτήτων, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Στάθη Ανδρινόπουλο και Δημήτρη Δριμή, τους υποψήφιους βουλευτές Ν.Δ., Πιπίνα Κουμάντου και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μενέλαο Γερονικολό, τον υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας Άκη Κατρίτση, αξιωματικούς των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Αύριο Κυριακή (από 7:00 π.μ. έως 10:00 π.μ.) θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10.00 Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών, ιερέων, διακόνων και επιτρόπων του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου