Μαζί με τους αλιείς της Μαραθόπολης που ταλαιπωρούνται και χάνουν το εισόδημά τους

Μαζί με τους αλιείς της Μαραθόπολης που ταλαιπωρούνται και χάνουν το εισόδημά τους

Το πρωί της Παρασκευής, ανταποκρινόμενος αμέσως στο κάλεσμα των αλιέων και κατοίκων της Μαραθόπολης, βρέθηκα στο λιμάνι – αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, όπου για άλλη μια φορά έχουν σταματήσει να εκτελούνται εργασίες.

Οι αλιείς και κάτοικοι με ενημέρωσαν διεξοδικά για την πορεία του έργου, το οποίο έχει μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών υλοποίησής του και μόνο ένα μικρό ποσοστό των προβλεπομένων στη μελέτη έχει κατασκευαστεί. Άκουσα τους ανθρώπους του μόχθου και της προόδου της Μαραθόπολης να μιλάνε με αγωνία, πόνο και αγανάκτηση, γιατί διαπιστώνουν ότι το λιμάνι του Μαράθου από όνειρο ζωής έχει μετατραπεί σε «γιοφύρι της Άρτας» που δεν ολοκληρώνεται, με συνέπειες οι ίδιοι να χάνουν το μοναδικό εισόδημά τους για τις οικογένειές τους, αλλά και να μην υπάρχει λιμάνι σε λειτουργία για να μπορούν να δένουν, εκτός από τα αλιευτικά, και τουριστικά σκάφη.

Η Μαραθόπολη υπάρχει και έχει στηριχθεί στην οικονομία από την αλιεία των ψαράδων μας και, επίσης, από τον τουρισμό. Με τις εργασίες να μην εξελίσσονται ομαλά και να μην ολοκληρώνονται πλήττεται η Μαραθόπολη και η περιοχή, οικονομικά, κοινωνικά και τουριστικά.

Η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου μηδενίζει το εισόδημα των αλιέων και απαξιώνει την αλιεία στην περιοχή. Τάσσομαι με το μέρος τους, είμαι μαζί με τους αλιείς της Μαραθόπολης, καταλαβαίνω το δίκαιο αίτημά τους να ολοκληρωθεί σωστά και όσο πιο γρήγορα το έργο και να τους χορηγηθεί αποζημίωση έως ότου ολοκληρωθεί και μπορέσουν να δουλέψουν με τα σκάφη τους.

Κάνω έκκληση στις εμπλεκόμενες Αρχές και τους φορείς να δείξουν ενδιαφέρον και να επισπεύσουν την ολοκλήρωση του έργου «Ανάπτυξη Λιμένος Μαραθόπολης».

Του Άκη Γ. Κατρίτση
Υποψήφιου δημάρχου Τριφυλίας