Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τιμήθηκε ο καθηγητής Καρδιολογίας Κ. Τούτουζας για την προσφορά του

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τιμήθηκε ο καθηγητής Καρδιολογίας  Κ. Τούτουζας για την προσφορά του

Σε μια λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας τιμήθηκε ο καθηγητής Καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τούτουζας για την πολύτιμη προσφορά του στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ιδρύματος.

Οι γιατροί που μίλησαν έκαναν λόγο για έναν καθηγητή με τεράστιες γνώσεις, καταφέρνοντας να τους τις μεταλαμπαδεύει, ενώ πάνω απ’ όλα αναφέρθηκαν σε έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και αν χρειαζόταν, να φύγει από το Ιπποκράτειο που υπηρετεί και να έρθει στην Καλαμάτα, κάτι που έκανε εθελοντικά.

Δήλωσαν, δε, ευγνώμονες που υπηρετήσαν δίπλα του και ευχήθηκαν αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, αφού τα νοσοκομεία της επαρχίας έχουν ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους.

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον κ. Τούτουζα η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, που αναφέρθηκε στην πρώτη τους επαφή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν ενημερώθηκε για την πρόθεση κάποιων γιατρών να φέρουν τον καθηγητή στο Εργαστήριο ένιωσε δέος, αφού γνώριζε το όνομα του πατέρα του, που έχει αφήσει τεράστιο αποτύπωμα στο χώρο της Καρδιολογίας. Όταν είδε, δε, και το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Τούτουζα, σκέφτηκε ότι ποτέ δε θα δεχόταν να έρθει στην Καλαμάτα και γενικότερα στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ενός περιφερειακού νοσοκομείου.

Όμως, όταν τον γνώρισε, κατάλαβε πόσο εύκολο ήταν τελικά το εγχείρημα κάποιων γιατρών να τον καλέσουν στην Καλαμάτα, αφού ο κ. Τούτουζας έχει διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με πολλούς άλλους καθηγητές για την επιστήμη και τη βοήθεια στο συνάνθρωπο.

Το τιμώμενο πρόσωπο δεν έκρυψε τη συγκίνησή του από τα λόγια των συναδέλφων του, ενώ ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την απόφασή του να τον τιμήσει.

Αναφερόμενος στην πρώτη επαφή που είχε με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, είπε ότι τον κάλεσε ο κ. Μάκαρης, με τον οποίον μάλιστα έκαναν μαζί ειδικότητα, καθώς του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στο νοσοκομείο, διότι είχαν φύγει γιατροί, κάτι που, όπως συμπλήρωσε, συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, αποφάσισε ότι πρέπει να βοηθήσει.

Όπως είπε ακόμη, δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε, αφού στο παρελθόν πήγαινε στην Τρίπολη, τη Λαμία και αλλού. Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε στην περίπτωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι ότι «πουθενά δεν υπήρξε αυτή η δημιουργική συνεργασία που υπήρξε στην πόλη μας», κάτι που δεν οφείλεται στον ίδιον, αλλά κυρίως στο προσωπικό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Την αγάπη, δε, που εισέπραξε, δεν την έχει συναντήσει πουθενά αλλού. Πλέον ένα κομμάτι της καρδιάς του είναι στην Καλαμάτα.

Ο κ. Τούτουζας θέλησε να κλείσει με δύο πράγματα: Πρώτον, ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας πρέπει να πρωταγωνιστεί στα δρώμενα της ιατρικής κοινότητας πανελλαδικά, αφού είναι ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο, με την Καρδιολογική Κλινική να δουλεύει πενταπλάσια σε σχέση με κεντρικά νοσοκομεία της χώρας και για αυτό «βγάζει στους υπηρετούντες σε αυτήν το καπέλο», ενώ ζήτησε τη στήριξη όλων προς το Ίδρυμα. Επίσης, έκανε γνωστό ότι μέσω της ακαδημαϊκής του πορείας θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, με διατριβές και εργασίες.
Δεύτερον, ως πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας, καλέστηκαν τα μέλη της και όπου μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει, θα το κάνει.

Κλείνοντας δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεση του Νοσοκομείου Καλαμάτας όταν του ζητηθεί, ενώ αφιέρωσε τον έπαινο που έλαβε στον πατέρα του.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση