Π. Νίκας για αυτοδιοικητικές εκλογές: “Ο πρόεδρος του κόμματος να αποφασίσει κι εγώ θα πειθαρχήσω”

Π. Νίκας για αυτοδιοικητικές εκλογές: “Ο πρόεδρος του κόμματος να αποφασίσει κι εγώ θα πειθαρχήσω”

Αναφορά στις επερχόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Καλαμάτας

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Καλαμάτας, υπό το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Μεσσηνίας π. Φίλιππο Χαμαργιά, και την παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας με τη ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, αντιδημάρχων, καθώς και των μελών της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Παίρνοντας το λόγο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, θέλησε να στείλει τα δικά του μηνύματα τόσο προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της παράταξης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και προς τον «αντίπαλό του» εντός του περιφερειακού συμβουλίου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας προς τις κάλπες θα είναι δύσκολος, συνέχισε λέγοντας ότι «χρειάζονται πάρα πολλοί άνθρωποι να προσπαθήσουν, ιδιαίτερα ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας προς την κατεύθυνση όπου να διασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά και προφανώς να φτάσει στην αυτοδυναμία. Διότι χωρίς αυτοδυναμία και αυτοδύναμη κυβέρνηση η χώρα και κανένας συλλογικός φορέας δε μπορεί να κυβερνηθεί, κι αυτό αποδεικνύεται από τα προβλήματα που έχουμε κι εμείς».

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα βλέμματα όλων θα πρέπει να είναι στραμμένα στις εθνικές εκλογές, κι αυτό γιατί αποτελούν πρόκριμα των επόμενων εκλογών που θα καθορίσουν το μέλλον στις περιφέρειες και τους δήμους.

Περαιτέρω, επιστρέφοντας στο τοπικό κλίμα που είναι ήδη πολωμένο, εν πολλοίς, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για «ιδιοτέλειες» στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε αντίφαση με προηγούμενες τοποθετήσεις του, σημείωσε ότι δεν αξιώνει τίποτε, αρκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να πάρει απόφαση με βάση τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο.

Όσα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στα μεγάλα κόμματα, όπως είναι αυτό στο οποίο ανήκουμε, υπάρχουν και ιδιοτέλειες, κάποιοι πιστεύουν για τον εαυτό τους διάφορα πράγματα, κάποιοι θέλουν να είναι από ‘δω ή να είναι από εκεί. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτοί οι οποίοι έχουν υβρίσει δημόσια, μάλιστα, αυτός ιδιαίτερα, ο αντίπαλός μου, ο οποίος υβρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, γραπτά και προφορικά, τον Αντώνη Σαμαρά, γραπτά και προφορικά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα, σε κάθε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας. Δεν είναι θέμα δικό μου, και εν πάσει περιπτώσει, εγώ δεν αξιώνω τίποτα. Το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα σε περιφερειακό επίπεδο να έχουμε τον πρώτο λόγο κι αυτό είναι σημαντικό.

Κλήθηκα σε δύσκολες εποχές, το 2006 με αγώνα, με διασπαστές, με υπονομευτές, κι έφερα το δήμο Καλαμάτας για δεκατρία χρόνια στην παράταξη. Κλήθηκα το 2019, όταν οι συνθήκες ήταν δύσκολες και πάρα πολύ άσχημες, και πολλοί δεν πίστευαν σε αυτό τον αγώνα, κι έφερα το αποτέλεσμα το οποίο έφερα. Προφανώς, ο πρόεδρος του κόμματος (σ.σ. Κυριάκος Μητσοτάκης), πρέπει να αποφασίσει για όλα αυτά κι εγώ θα πειθαρχήσω».

Χρ.Μ.