Περί της δεξίωσης του Δήμου της Υπαπαντής…

Περί της δεξίωσης  του Δήμου της Υπαπαντής…

Ανήμερα της Υπαπαντής ο Δήμος Καλαμάτας παρέθεσε γεύμα σε παραλιακό ξενοδοχείο  200-300 (!) ατόμων, συνολικής αξίας 12.200 ευρώ (στολισμός – φιλοξενία κ.λπ.), για να τιμήσει τη μέρα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, χωρίς αντίθετη άποψη των υπόλοιπων παρατάξεων της μειοψηφίας.

Ο δήμαρχος ξέχασε γρήγορα γρήγορα τις εξαγγελίες του 2020 ότι «έκλεισε ο βιολογικός κύκλος της δεξίωσης» και πως θα πραγματοποιείται σε κλειστό κύκλο, χωρίς πολλούς προσκεκλημένους.

Ουσιαστικά τραπεζώνουμε κουστωδίες πολιτευτάδων, κομμάτων και «παράγοντες» της πόλης, συγγενείς δημοτικών συμβούλων, υποψήφιους βουλευτές και περιφερειακούς συμβούλους και κάτι πιθανούς και απίθανους τύπους που τρώνε στην υγεία του κορόιδου, του λαού του Δήμου μας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων και πολλοί από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, που πρόσφατα απέλυσαν από το Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» για δεύτερη φορά εργαζόμενη παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις. Πολλά λόγια παρηγοριάς και αγάπης μάς είπαν από τη Μητρόπολη λόγω της ημέρας, αλλά ένα τηλεφώνημα στον απολυμένο εργαζόμενο που έχει σοβαρό ζήτημα υγείας δε βρήκαν να κάνουν τόσο καιρό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη εδώ και πολλά χρόνια που δεν έχει ψηφίσει και δεν έχει πάει ποτέ σε τέτοιου είδους δεξιώσεις, αντίθετα με τις άλλες παρατάξεις που φιγουράρουν στη συγκεκριμένη δεξίωση.

Του Δημήτρη Οικονομάκου
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας

Y.Γ 1 Στο επιχείρημα περί φιλοξενίας και γιορτής της πόλης, που πρέπει να είναι ανοιχτή στους επισκέπτες, έχουμε αντιπροτείνει ο κ. δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να παραθέσουν ένα γεύμα φιλοξενίας και εργασίας στους καλεσμένους  και τους επίσημους επισκέπτες  15-20 ατόμων.

Υ.Γ 2 Με 12.200 ευρώ θα μπορούσαμε να έχουμε ενισχύσει ορισμένα σχολεία, να φτιάξουμε τα γήπεδα στο ποτάμι, να τα δώσουμε στη Φιλαρμονική, να ενισχύσουμε το δημοτικό φωτισμό και πολλά, πολλά ακόμα…