Πράσινο φως για το νέο 5άστερο της ΤΕΜΕΣ στο Πεταλίδι

Πράσινο φως για το νέο  5άστερο της ΤΕΜΕΣ στο Πεταλίδι

Άλλη μια μεγάλη τουριστική επένδυση 487 κλινών

Οι περιβαλλοντικοί όροι για το νέο 5άστερο τουριστικό κατάλυμα στο Πεταλίδι του Δήμου Μεσσήνης, με φορέα επένδυσης την εταιρεία «ΒΥΖΑΝΤΙΟ Αγροτική Τουριστική Εμπορική Μ.Α.Ε.» της ΤΕΜΕΣ, εγκρίθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση και την έναρξη κατασκευής του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «bizness.gr», η επένδυση αφορά στη δημιουργία 5άστερου συγκροτήματος με την επωνυμία «ΧΥΖ» με συνολική δυναμικότητα 487 κλινών, που θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.

Σε δύο φάσεις
Στην πρώτη φάση θα γίνουν κατασκευές σε έκταση 81,15 στρεμμάτων στη θέση Καρυά ή Βελίκα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Κατά τη δεύτερη φάση ανάπτυξης θα γίνει εξαγορά του τμήματος παλαιού αιγιαλού, έκτασης 8.851,37 τ.μ., έμπροσθεν του ακινήτου, προσάρτηση της έκτασης στην έκταση των 81.142,24 τ.μ. και αύξηση της δυναμικότητας της επένδυσης κατά 53 κλίνες (σε 540 από 487). Η φάση αυτή θα αδειοδοτηθεί στο μέλλον.

Η έκταση που θα καταλαμβάνουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις (κάλυψη) θα είναι 13.205 τ.μ. (< 16.228,68 τ.μ. της επιτρεπόμενης κάλυψης 20%). Αντίστοιχα η προτεινόμενη δόμηση ανέρχεται στα 16.025,95 τ.μ. (< 16.228,68 τ.μ. της επιτρεπόμενης δόμησης 20%).

Πρόκειται για επένδυση ύψους 49,81 εκατ. ευρώ.

Τι θα περιλαμβάνει
Το συγκρότημα στην πρώτη φάση της επένδυσης θα αποτελείται από δύο διακριτές δομικές ενότητες, καθώς και από τις απαραίτητες συνοδές εγκαταστάσεις ως εξής:

A. Ξενοδοχειακό συγκρότημα XY (ανατολικό τμήμα):

–107 Κλειδιά (220 κλίνες):

40 Δωμάτια 2 κλινών (serene)

30 Δωμάτια 2 κλινών (cut above)

26 Σουίτες 2 κλινών

6 Bungalows 2 κλινών

3 Bungalows 4 κλινών

–Κτήριο υποδοχής (Lobby Reception)

–Bar

–Κυρίως Εστιατόριο/Beach Club House

–Εστιατόριο

–Υπαίθριος Φούρνος

–Βιβλιοθήκη

–Χώρος λατρείας

–Υπαίθριο γυμναστήριο

–Χώρος ευεξίας (Spa/Yoga/Gym)

–Πισίνα

–Υπαίθριος κινηματογράφος

–Κήπος βρώσιμων

–Κοινόχρηστοι χώροι

Β. Ξενοδοχειακό συγκρότημα Z (δυτικό τμήμα):

–130 Κλειδιά (267 κλίνες):

50 Δωμάτια 2 κλινών (slank),

30 Δωμάτια 2 κλινών (FAM τύπου Α)

27 Δωμάτια 2 κλινών (FAM τύπου Β

3 Δωμάτια 4 κλινών (FAM τύπου Β)

9 Σουίτες 2 κλινών (Suite Couple)

1 Σουίτα 3 κλινών (Suite Couple)

10 Σουίτες 2 κλινών (Suite Friends),

–Κτήριο υποδοχής (Lobby Reception)

–Bar

–Κυρίως Εστιατόριο/Beach Club House

–Υπαίθριος φούρνος

–Χώρος ευεξίας (Spa/Yoga/Gym)

–Πισίνα

–Υπαίθριος κινηματογράφος

–Κοινόχρηστοι χώροι

Γ. Κοινωφελείς και Λειτουργικοί χώροι (Κοινές εγκαταστάσεις):

▪ Χώρος στάθμευσης επισκεπτών και προσωπικού ▪ Χώρος συλλογής απορριμμάτων για αποκομιδή τους από τα Α/Φ του Δήμου, ▪ Καταστήματα ▪ Εργαστήρια ▪ Αποθήκες (υλικών και τροφίμων, εξοπλισμού και εργαλείων επισκευής και συντήρησης, υλικών κήπου κ.λπ.) ▪ Κτήριο φύλαξης και ελέγχου του συγκροτήματος ▪ Κτήρια γραφείων και λειτουργικών υπηρεσιών ▪ Αποδυτήρια προσωπικού ▪ Πλυντήρια ▪ Δημόσιες τουαλέτες ▪ Αθλητικοί χώροι (γήπεδα, τένις, beach volley, skate bowl, water sports) ▪ Χώροι ευεξίας (spa, yoga, γυμναστήριο) ▪ Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) ▪ Δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης.

Η ΤΕΜΕΣ
Η Μεσσηνία κατέχει ξεχωριστή θέση και σε χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος» για τις νέες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές στην Ελλάδα.

Σε ειδική αναφορά για την ΤΕΜΕΣ, εκτός από τη νέα επένδυση στο Πεταλίδι, αναφέρονται τα εξής: «Η ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, προχωρά τις εργασίες στο Hilton, το οποίο θα μετονομαστεί σε Conrad. Η επένδυση, που θα ολοκληρωθεί το 2024, ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ και μετά την ανακαίνιση η ιστορική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας θα περιλαμβάνει 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες. Παράλληλα, ο όμιλος ετοιμάζεται να υποδεχθεί εφέτος το πρώτο Mandarin Oriental στην περιοχή της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, εστιατόρια και μπαρ».