Σε αποκριάτικους ρυθμούς Κορώνη, Φοινικούντα και Χώρα –Το πρόγραμμα

Σε αποκριάτικους ρυθμούς  Κορώνη, Φοινικούντα και Χώρα –Το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 23ο Καρναβάλι Κορώνης, το οποίο θα σκορπίσει χαρά και αισιοδοξία σε ντόπιους και επισκέπτες.

Αναλυτικά:

-την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία του Μόλου θα γίνει αποκριάτικη μάζωξη για μασκαράδες.

-το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου αναβιώνει ο “Χαμένος θησαυρός του Μπάρμπα” και στις 7.00 μ.μ. ακολουθεί η περατζάδα της Αποκριάς

-την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 3.00 μ.μ. σειρά έχει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην παραλιακή της Κορώνης.

Φοινικούντα
Το Καρναβάλι της Φοινικούντας επιστέφει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 11.00 π.μ. με χαρά, κέφι, γουρνοπούλα και εκπλήξεις στον πεζόδρομο της αγοράς

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπουλαίων εύχεται “Καλές Απόκριες” και μας καλεί στον ετήσιο χορό του το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, από τις 8.00 μ.μ., στο κέντρο “Ζωντανός” στη Γλυφάδα Πυλίας. Για προσκλήσεις: Ελένη Ασημάκη 6944-440445, Γιώργος Λεβέντης 6974-328951.

-Χορό για τις Απόκριες οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ., στα “Ψαράκια” στη Χώρα, με ζωντανή μουσική και εκπλήξεις.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών “Η Φανερωμένη” οργανώνει αποκριάτικο γλέντι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Μπόγρης 1», πριν από την είσοδο της Κορώνης.

Χώρα
Επίσης, ανακοινώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Χώρα από τον Καρναβαλικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Κοκκάλα».

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 3.00 μ.μ. αρχίζει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού από μαγική διασκεδαστική ομάδα, ενώ στο «Ρεξ» από τις 5.00 μ.μ. θα βρίσκεται ο κλόουν για παιχνίδι και ζωγραφική προσώπου.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα γίνει κυνήγι θησαυρού για τους μεγάλους στις 7.30 μ.μ. και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου σειρά έχει το έθιμο της Κοκκάλας, το απόγευμα, με πέρασμα στις γειτονιές.

Την Κυριακή 26 του μήνα η παρέλαση ξεκινά τον τρελό χορό της στις 3.00 μ.μ., ως τις 5 μ.μ. που θα καεί ο Καρνάβαλος. Η μέρα κλείνει με πάρτι μασκέ στο “Dim-al”.

Την Καθαρά Δευτέρα όλοι μαζί θα γιορτάσουν τα Κούλουμα στο γήπεδο.

Μέγας χορηγός των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.