Στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης ζητά το ΤΕΕ Πελοποννήσου

Στελέχωση των Υπηρεσιών  Δόμησης ζητά το ΤΕΕ Πελοποννήσου

Την άμεση και πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης, στηρίζοντας τα αιτήματα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ζητά το ΤΕΕ Πελοποννήσου με επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πρόεδρος του τμήματος, Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη, τονίζει στην επιστολή της προς τους υπουργούς ότι οι ΥΔΟΜ λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό, κάτω από τον ελάχιστο αριθμό που θέτει ο νόμος, χωρίς να διαθέτουν πολύ συχνά τις απαιτούμενες ειδικότητες μηχανικών.

Φόρτος εργασίας
Η κα Τσιώλη επισημαίνει αρχικά ότι το ΤΕΕ Πελοποννήσου είναι διαχρονικά αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους μηχανικούς στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και υποστηρίζει τα αιτήματα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αναφορικά με την υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Οι ΥΔΟΜ λειτουργούν με ελλιπέστατο προσωπικό, κάτω από τον ελάχιστο αριθμό που θέτει ο νόμος, χωρίς να διαθέτουν πολύ συχνά τις απαιτούμενες ειδικότητες μηχανικών και πολλές φορές με παράλληλα καθήκοντα των συναδέλφων σε άλλες τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ή ακόμα και σε διάφορες Επιτροπές και Συμβούλια.

Παρ’ όλα αυτά και υπό αυτές τις συνθήκες, καλούνται οι μηχανικοί του Δημοσίου να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο εργασίας τους με συνέπεια και εντός των ασφυκτικών προθεσμιών που τίθενται από τη νομοθεσία», όπως σημειώνεται.

Στελέχωση υπηρεσιών
Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι 5 χρόνια μετά την ισχύ του Ν.4495/2017 ακόμα εκκρεμούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τις υπαγωγές αυθαιρέτων κατασκευών, οι αντίστοιχοι έλεγχοι στις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες χωρίς προέγκριση, καθώς και η συγκρότηση των παρατηρητηρίων.

«Εάν πραγματικά επιζητούμε την προστασία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, εάν επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των Μηχανικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών, οφείλουμε να έχουμε υπηρεσίες δόμησης πλήρως στελεχωμένες μέσω προσλήψεων μονίμου προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου, στηρίζοντας τα αιτήματα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ζητά την άμεση επίλυση των χρόνιων αυτών προβλημάτων, που συνεχώς επιδεινώνονται», καταλήγει η επιστολή της κας Τσιώλη.
Β.Β.