Στήριξη και συμπαράσταση στους μελισσοκόμους από τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης

Στήριξη και συμπαράσταση στους μελισσοκόμους από τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης

Τη στήριξη και συμπαράστασή του στους μελισσοκόμους εκφράζει ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους μας μελισσοκόμους που συμμετείχαν στη δυναμική κινητοποίηση που οργάνωσαν οι σύλλογοί τους σήμερα στην Καλαμάτα. Όπως και οι μικρομεσαίοι αγρότες τις προηγούμενες μέρες, στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά,  ανέδειξαν τα αιτήματα επιβίωσης που έχουν και διεκδικήσαν δυναμικά την επίλυσή τους. Τα προβλήματα σε όλο τον πρωτογενή τομέα παραμένουν οξυμένα και άλυτα. Διαχρονικά η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει οδηγήσει την αγροτιά σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή από τον οργανωμένο αγώνα μέσα από τους αγροτικούς- μελισσοκομικούς- κτηνοτροφικούς συλλόγους για να διεκδικηθούν λύσεις στα προβλήματα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων, που είναι κοινά σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα προϊόντα. Συνεχίζουμε δυναμικά και διεκδικούμε με μια φωνή:

•Άμεση οικονομική ενίσχυση της μελισσοκομίας για να μπορέσει να έχει βιώσιμο μέλλον.

•Αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα.

•Έλεγχος των εισαγόμενων μελιών και των παράνομων ελληνοποιήσεων την ίδια στιγμή που το μέλι των παραγωγών είναι στις αποθήκες.

•Μείωση ΦΠΑ σε μελισσοκομικά εφόδια.

•Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελληνικού σήματος

•Άμεση διόρθωση του ηλεκτρονικού μητρώου.

Συνεχίζουμε δυναμικά, θα νικήσουμε!».