Συγκινητική η ανταπόκριση των Καλαματιανών για τους σεισμόπληκτους

Συγκινητική  η ανταπόκριση  των Καλαματιανών για τους σεισμόπληκτους

«Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σκληρά δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας είναι εντυπωσιακή και συγκινητική».

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου και γίνεται η συγκέντρωση των ειδών και η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου. Ακολούθως ο Δήμος, σε συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), θα αποστείλει τα είδη στην Αθήνα, προκειμένου κεντρικά να αποσταλεί βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:  ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.). Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια. Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας. Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.). Είδη ατομικής υγιεινής.