Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Οι ράμπες για ΑμεΑ μπήκαν, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Οι ράμπες για ΑμεΑ μπήκαν, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό

Τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στη μετακίνησή τους με το αστικό λεωφορείο μέσα στην πόλη, ήρθαν να καλύψουν οι νέες ράμπες σε καθένα από τα 21 λεωφορεία που διαθέτει το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η εύκολη και δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ τόσο στο κέντρο όσο και στην παραλία της πόλης. Ταυτόχρονα, διευκολύνει και τους γονείς που χρειάζεται να μεταφέρουν καρότσι κατά την επιβίβασή τους στο λεωφορείο.

Παρ’ όλα αυτά, η πραγματικότητα φαίνεται να παραμένει εμπόδιο, καθώς η ατομική διευκόλυνση των οδηγών ΙΧ μέσα στην πόλη μάλλον υπερτερεί της μαζικής μετακίνησης με τα μέσα μεταφοράς, με αποτέλεσμα η στάθμευση οχημάτων μπροστά σε δεκάδες στάσεις λεωφορείων να αποτελεί πλέον καθημερινότητα.

Αυτό φυσικά, όχι μόνο δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ράμπας για την επιβίβαση ατόμων με αμαξίδιο ή καρότσι, αλλά σε άλλες περιπτώσεις δυσχεραίνεται ακόμα και η απλή στάση των λεωφορείων κατά τις ώρες αιχμής.

Πώς μπορούμε να μιλάμε, λοιπόν, για προσβασιμότητα στα στενά όρια της πόλης, όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πρώτοι που αποτελούμε εμπόδιο στη μετακίνηση άλλων ανθρώπων;

Χρ.Μ.