Ευκλής: Με 10μελή αποστολή στον «45ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας», 2 κύπελλα και 3 μετάλλια

Ευκλής: Με 10μελή αποστολή στον «45ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας», 2 κύπελλα και 3 μετάλλια

Την περασμένη Κυριακή δέκα αθλητές από την ποδηλατική ομάδα του ΣΠΟΚ «Ο Ευκλής» έτρεξαν σε ένα από τους ιστορικότερους αγώνες της Ελλάδας, τον οποίο διοργανώνει για 45 συναπτά έτη ο Π.Ο. Πατρών με την επωνυμία «45ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας».

Εκεί η αποστολή της ομάδας Ευκλής Cycling Team ήταν άκρως επιτυχημένη. Εκτός του ότι συμμετείχαν δέκα αθλητές, είχαν όλοι πολύ καλή αγωνιστική παρουσία και επέστρεψαν με δύο κύπελλα και τρία μετάλλια.

Για ακόμη μια φορά ο Βασίλης Μυστριώτης βρέθηκε στην 1η θέση του βάθρου, στο γκρουπ των 65+ ετών.

Στη 1η θέση των 35-39 ετών βρέθηκε και ο πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Φίλιππος Λυριντζής, ενώ ήταν και 8ος στη Γενική Κατάταξη.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Μπάμπη Γκουλούση, που κατέκτησε τη 2η θέση στο πολύ ανταγωνιστικό γκρουπ των 40-44 ετών. Την κατηγορία αυτή συμπλήρωσαν ο Γιώργος Πολυπαθέλλης  (με πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε 13ος) και Φώτης Γκόνης (37ος).

Στο ηλικιακό γκρουπ των 50-54 ετών ο Πάνος Βεργετόπουλος τερμάτισε 12ος, ο Ανδρέας Γκότσης 15ος, ο Νίκος Ρήγας 17ος και ο Δημήτρης Καούνης 20ός, στην πρώτη του εμφάνιση του με την ομάδα.

Τέλος, στους 55-59 ετών ο Γιώργος Κλείδωνας τερμάτισε 11ος.

Όπως δήλωσαν δε οι αθλητές, ο αγώνας αυτός των 100 χλμ., εκτός από το αγωνιστικό μέρος, έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς είναι αφιερωμένος στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, με εκκίνηση από την Πάτρα και τερματισμό στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ενώ θεωρείται και ένας από τους πιο δύσκολους από πλευράς διαδρομής.

Να σημειωθεί πως αγωνίστηκαν πάνω από 320 αθλητές από 48 αθλητικά σωματεία της ΕΟΠ.