Για πασχαλινές εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας ετοιμάζονται οι Μεσσήνιοι

Για πασχαλινές εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας ετοιμάζονται οι Μεσσήνιοι

Φουλάρουν οι κρατήσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ αναμένονται και πολλοί επισκέπτες

Πασχαλινές βαλίτσες για κοντά, αλλά και για αρκετά μακριά, ετοιμάζουν πολλοί Μεσσήνιοι, καθώς έχουν ήδη κάνει κρατήσεις σε τουριστικά γραφεία της Καλαμάτας για ταξίδια τις ημέρες του Πάσχα, αποδεικνύοντας ότι η κίνηση έχει σαφώς επανακάμψει και είναι πολύ κοντά σε αυτή του 2019.

Ιδιαίτερα αισιόδοξα και τα μηνύματα που λαμβάνουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία για εισερχόμενο τουρισμό την εορταστική περίοδο. Όπως μας τόνισαν, η Μεσσηνία και γενικότερα η Πελοπόννησος, λόγω της οδικής πρόσβασης, είναι από τους κορυφαίους προορισμούς, ωστόσο ο νομός μας υπολείπεται ακόμα σε υποδομές και συγκεκριμένα σε κλίνες.

«Είναι πολύ καλύτερη χρονιά»

Ο κ. Δημήτρης Κατσίρης από το Katsiris Travel σημείωσε ότι η κίνηση έχει ήδη ξεκινήσει, με χαλαρούς όμως ακόμα ρυθμούς. Ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο, είναι η κίνηση για την Costa Navarino.

Είναι σίγουρα, όπως μας είπε, πολύ καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες και οι Μεσσήνιοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν για Πάσχα και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη ζήτηση υπάρχει για ταξίδια στην Ήπειρο, με τις θέσεις στα πούλμαν να συμπληρώνονται, ενώ πολλά ζευγάρια οργανώνουν μεμονωμένα ταξίδια για τις ημέρες αυτές σε Ιταλία, Βιέννη, Λονδίνο κ.a.

Καλά φαίνεται πως θα πάει και ο εισερχόμενος τουρισμός, καθώς καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, τον ίδιο πετύχαμε χθες να βρίσκεται στην Αρεόπολη, όπου, όπως μας μετέφερε, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω και του καθημερινού σήριαλ που γυρίζεται στην περιοχή.

Μάλιστα, στο Γύθειο έχει ξεκινήσει η άφιξη κρουαζιερόπλοιων, σχεδόν καθημερινά.

Ο κ. Κατσίρης συμφώνησε μαζί μας ότι η Καλαμάτα υπολείπεται πολύ σε αυτό τον τομέα, σημειώνοντας ότι το λιμάνι της πόλης μας είναι «ανάποδα» για την εξυπηρέτηση τέτοιων εκδρομέων, ενώ αν λειτουργούσε λιμάνι στην Κυπαρισσία, θα το επέλεγαν πολλά κρουαζιερόπλοια, καθώς θα είχαν πολλές επιλογές για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

«Κρατήσεις ακόμα και για Σεϋχέλλες»

Καλά έχει ξεκινήσει η χρονιά, όπως σημείωσε και ο κ. Δημήτρης Μανιάτης από το Maniatis Travel, ενώ έχουν γίνει σημαντικές κρατήσεις στο πρακτορείο του για ταξίδια σε Ιεροσόλυμα, Ιορδανία, Ρώμη, Παρίσι, Αίγυπτο και Αυστρία.

Υπάρχουν και μερικοί, πιο «τολμηροί» που εκμεταλλεύονται τις αργίες των ημερών και έχουν κάνει κράτηση για ταξίδι στις Σεϋχέλλες.

Η κίνηση πλησιάζει αυτή του 2019, όπως σχολίασε ο κ. Μανιάτης, ενώ με τις προηγούμενες χρονιές δεν μπορεί να γίνει σύγκριση λόγω των περιορισμών και των προβλημάτων που υπήρχαν.

«Σίγουρα ανακάμπτουμε», πρόσθεσε, ενώ παρατήρησε ότι η Πελοπόννησος και, κατ’ επέκταση, η Μεσσηνία είναι στις προτεραιότητες των ταξιδιωτών, καθώς τα έξοδα είναι λιγότερα λόγω της οδικής πρόσβασης.

Οι δε Μεσσήνιοι, όταν επιλέγουν να ταξιδέψουν τέτοιες ημέρες στην Ελλάδα, προτιμούν το Πήλιο, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, την Κρήτη και τα Ζαγοροχώρια.

«Φέτος, με τα στοιχεία που έχουμε, θα είναι πάρα πολύ καλή η κίνηση γενικά σε όλη την Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο και η Καλαμάτα έχουν προτεραιότητα. Η Πελοπόννησος είναι ένα νησί με οδική πρόσβαση και έτσι πρέπει να την προβάλλουμε. Οι ξένοι ιδιαίτερα, ως νησί μας βλέπουν.

Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι υποδομές. Αν δε γίνουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, δε θα αλλάξει κάτι για τα επόμενα χρόνια. Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής μας είναι ότι η δυτική πλευρά της Καλαμάτας δεν έχει χαρακτηρισθεί ως τουριστική ζώνη για να υπάρξουν επενδυτές.

Και τώρα οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δε θα ανοίξουν λόγω ενεργειακού κόστους, που δεν επιτρέπει την εποχική λειτουργία. Τα ξενοδοχεία που ανοίγουν για το Πάσχα είναι οικογενειακού τύπου. Οι μεγάλες μονάδες δεν επιλέγουν να ανοίξουν για Πάσχα, γιατί αργεί ακόμα η τουριστική σεζόν», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

«Αισιόδοξα τα πράγματα φέτος»

Ο κ. Βασίλης Τριγκιλίδας από το «Trigilidas Travel & Holidays» σημείωσε ότι η κίνηση πάει πολύ καλά, ενώ ως γραφείο αγγίζει πληρότητες για προορισμούς όπως η Κέρκυρα, το Πόρτο Χέλι, η Ύδρα, οι Σπέτσες και ο Πόρος. Για εξωτερικό οι Μεσσήνιοι έχουν επιλέξει ταξίδια κυρίως σε Ιταλία, Κωνσταντινούπολη, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Πολύ καλά κινήθηκε μέχρι τώρα και ο σχολικός τουρισμός, όπως παρατήρησε ο κ. Τριγκιλίδας, ενώ αρκετούς επισκέπτες θα υποδεχτούμε και τις ημέρες του Πάσχα.

«Είναι πιο αισιόδοξα τα πράγματα φέτος. Ακόμα και για την 25η Μαρτίου τα πακέτα που είχαμε πήγαν πάρα πολύ καλά. Θα είναι μια καλή χρονιά. Οι δύο μήνες των εκλογών θα στοιχίσουν λίγο στην αγορά, γιατί “κόβουν” Σαββατοκύριακα, αλλά πιστεύουμε ότι θα αναπληρωθούν», κατέληξε ο κ. Τριγκιλίδας.

Της Βίκυς Βετουλάκη