Γράμμα στους γονείς για το “θάνατο” των δημόσιων αγαθών

Γράμμα στους γονείς για το  “θάνατο” των δημόσιων αγαθών

Γράμμα προς τους γονείς συνέταξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με το οποίο τους καλεί να συμμετάσχουν σήμερα στη διαμαρτυρία των Σωματείων και την Πέμπτη στις κινητοποιήσεις για τη γενική απεργία, σημειώνοντας ότι το “έγκλημα” στα Τέμπη δεν είναι ένα τυχαίο δυστύχημα, αλλά συνδέεται με τις πολιτικές απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι και η εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι στην εκπαίδευση προωθείται ένα σχολείο εμπορευματοποιημένο και ανισοτήτων, ενώ οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για ένα σχολείο “προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών”…

Μεταξύ άλλων, το γράμμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας αναφέρει: “Το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, με δεκάδες αγνοουμένους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά, πυροδότησε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη και έδωσε μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Γιατί ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, οι «θάνατοι» δημοσίων αγαθών, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ασφάλισης, του ρεύματος, του νερού, εξελίσσονται…

Γιατί από την πολιτική της απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών δε γλιτώνει ούτε η εκπαίδευση. Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα και ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων, η δημόσια εκπαίδευση έχει μπει στο στόχαστρο. Προωθείται ένα σχολείο πολύ φτωχό σε υποδομές και περιεχόμενο, εμπορευματοποιημένο, ένα σχολείο ανισοτήτων”.