Καλαμάτα: Εκτεταμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα των Τεμπών

Καλαμάτα: Εκτεταμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα των Τεμπών

Συνέχεια των κινητοποιήσεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα. Δεκάδες κόσμου βγήκαν για ακόμα μια φορά στο δρόμο εκφράζοντας την οργή και την απέραντη θλίψη τους για τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων.

Σημείο αναφοράς της χθεσινής κινητοποίησης ήταν η πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου μεταξύ των μελών του Σωματείου Οικοδόμων, Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών, Τουρισμού-Επισιτισμού και του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας που διοργάνωσαν την κινητοποίηση, σημειώθηκε έντονη παρουσία νέων ανθρώπων, μαθητών και φοιτητών.

Λόγο απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Παναγιώτης Καράμπελας, όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές των κυβερνήσεων όφειλαν να είχαν υιοθετηθεί όλα αυτά τα χρόνια, καθώς οι αντιδράσεις των εργαζόμενων στο χώρο για τις συνθήκες εργασίας αλλά και τις υπάρχουσες υποδομές των σιδηροδρόμων ήταν πολλές, εντούτοις, δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Στη συνέχεια η Ηλιάνα Βασιλοπούλου και ο Λευτέρης Μαστρόκαλος μίλησαν εκ μέρους των νέων και των μαθητών, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όπως σημειώθηκε, οι κινητοποιήσεις των σωματείων για την τραγωδία των Τεμπών θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα από την πλατεία 23ης Μαρτίου.