Καλαμάτα: Το “Θ” άνοιξε το θέμα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας

Καλαμάτα: Το “Θ” άνοιξε το θέμα  αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο του Κληροδοτήματος “Αικατερίνης Χανδρινού” στη Νέα Κηφισιά συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά, με αφορμή και το ρεπορτάζ του “Θ” το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, η συζήτηση στη συνέχεια γενικεύτηκε για την τύχη της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και την εκμετάλλευσή της.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι για το συγκεκριμένο κληροδότημα η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ αποτελεί μονόδρομο η διαδικασία εκποίησης του ακινήτου, αφού πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με δεδομένο ότι βρίσκεται και εκτός της γεωγραφικής του περιφέρειας. Επεσήμανε, δε, ότι η βούληση της διαθέτριας ήταν το ακίνητο να χρησιμοποιηθεί για την οικονομική υποστήριξη της σπουδάζουσας νεολαίας του Δήμου.

Επίσης, απαντώντας σε παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Τζαμουράνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παλαιό ξενοδοχείο “Αχίλλειον”, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι, εκτός από τα προβλήματα με το υπουργείο Πολιτισμού για την τύχη του, αυτό που φαίνεται είναι ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Για το λόγο αυτό ο Δήμος θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο αποτελεί σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο για το Δήμο Καλαμάτας, εξ ου και θα πρέπει να κινηθεί ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση, πριν απ’ όλα θα πρέπει να τοποθετήσει νέο μανδύα, με σκοπό τη μέγιστη προστασία των περαστικών σε περίπτωση κάποιου φυσικού φαινομένου.
Α.Π.