Καταγγελία των ειδικευμένων ιατρών για τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Καταγγελία των ειδικευμένων ιατρών για τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ζητούν να ανακληθεί απόφαση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τη μετακίνηση των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για τρεις μέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταγγέλλει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, ζητώντας την ανάκληση της σχετικής απόφασης από τη διοικήτρια του νοσοκομείου.

Όπως τονίζουν, η μετακίνηση αυτή ενέχει κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια της ιατρικής τους πράξης.

Το Σωματείο έστειλε την καταγγελία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, στο Επιστημονικό Συμβούλιο, στο διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, στην 6η ΥΠΕ και στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

«Απαράδεκτη απόφαση»

Στην καταγγελία χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απόφαση της Διοικήτριας του νοσοκομείου να μετακινήσει τους αναισθησιολόγους από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τρεις μέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να χορηγήσουν αναισθησία σε τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις. «Στην απόφασή της αυτή κάνει λόγο για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που θα πρέπει να καλύψουν οι συνάδελφοι. Η αύξηση του χρόνου αναμονής των ασθενών για τακτικό χειρουργείο είναι αποτέλεσμα της μόνιμης υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας (νευραλγικού τμήματος για την ανάπτυξη των χειρουργικών αιθουσών), η οποία τον τελευταίο χρόνο του 2022 επιδεινώθηκε. Η διοίκηση ήταν ενήμερη με συνεχή έγγραφα του διευθυντή του Αναισθησιολογικό Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δε μερίμνησε ουδέποτε για τις επιτακτικές αυτές ανάγκες και την επίλυση του προβλήματος, επομένως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι ανάγκες είναι έκτακτες», επισημαίνεται στην καταγγελία των γιατρών.

Να ανακληθεί η απόφαση

Επίσης, το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας υπογραμμίζει ότι οι δύο αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας βρίσκονται ήδη σε υπερεργασία, καθώς εκτελούν αυξημένο αριθμό εφημεριών, αλλά και πάλι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες της εφημερίας του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας.

«Η επιπλέον επιβάρυνσή τους και η μετακίνησή τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενέχουν κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια της ιατρικής τους πράξης. Καλούμε τη διοίκηση να αποσύρει την απόφασή της», καταλήγει η καταγγελία του Σωματείου.

Β.Β.