Κάθειρξη 10,5 χρόνων στον 63χρονο για βιασμό και ασέλγεια σε 11χρονη στη Μεσσηνιακή Μάνη

Κάθειρξη 10,5 χρόνων στον 63χρονο για βιασμό και ασέλγεια σε 11χρονη στη Μεσσηνιακή Μάνη

Ένοχος, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ο 63χρονος για το βιασμό και την κατάχρηση σε ασέλγεια μίας (το 2015) 11χρονης στη Μεσσηνιακή Μάνη, με την οικογένεια της οποίας διατηρούσε φιλικές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, είχε αρχίσει από τις αρχές Δεκεμβρίου και προχθές ολοκληρώθηκε με την έκδοση της απόφασης.

Κάθειρξη 10,5 ετών
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος, που διέμενε στη Μεσσηνιακή Μάνη, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών και έχει κριθεί ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του ανηλίκου, απεικόνιση και παρουσίαση πράξεων που αφορούν στη γενετήσια ζωή κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του ανηλίκου και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με παθόντα νεότερο των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας τον έκρινε και πάλι ένοχο για όλες αυτές τις κατηγορίες και δέχτηκε μείωση της συνολικής ποινής σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών.

Η φρίκη του κοριτσιού
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί, όταν δύο χρόνια μετά την αποχώρηση της οικογένειας του κατηγορουμένου από τη Μεσσηνία, το 2017, η μικρή εμπιστεύτηκε τα όσα φρικτά είχε ζήσει μαζί με το μικρότερο αδελφό της σε συγγενικό της πρόσωπο κι ενώ βρισκόταν στην Κρήτη.

Το μαρτύριο της μικρής είχε ξεκινήσει το 2014 και διήρκεσε έως το 2015, όταν αιφνίδιο γεγονός στην οικογένεια του κατηγορουμένου τον ανάγκασε να μετακομίσει.

Ο κατηγορούμενος με την οικογένειά του έμενε τότε στο ίδιο κτήριο με την οικογένεια της ανήλικης και είχαν αναπτύξει φιλικούς δεσμούς, με αποτέλεσμα οι γονείς να του εμπιστεύονται τα παιδιά τους όταν απουσίαζαν για δουλειά, το τότε 11χρονο κορίτσι και τον 1,5 ετών γιο τους.

Ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει στις αποτρόπαιες πράξεις του, απειλώντας το κορίτσι να μην το αποκαλύψει, διότι τα ίδια θα έκανε στον αδελφό της, ενώ μετά θα σκότωνε τους γονείς της και σε αυτήν θα έκανε χειρότερα.

Επίσης, ανάγκαζε το κορίτσι μαζί με τον 1,5 ετών αδελφό της να βλέπουν μαζί του στον υπολογιστή πορνογραφικές ταινίες.

Ο ίδιος, πάντως, και στα δύο δικαστήρια αρνήθηκε ότι έχει κάνει το παραμικρό.

Της Βίκυς Βετουλάκη