Κίνδυνος για πολίτες και εργαζομένους στον ΟΑΕΔ Καλαμάτας από σοβάδες και τσιμέντα

Κίνδυνος για πολίτες και εργαζομένους στον ΟΑΕΔ Καλαμάτας από σοβάδες και τσιμέντα

Να ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία του ΚΠΑ2 Καλαμάτας, λόγω σοβαρών προβλημάτων του κτηρίου, ζητά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος για πολίτες και εργαζομένους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, περιήλθε σε γνώση τους έγγραφο από την Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας, σύμφωνα με το οποίο, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ Καλαμάτας, διαπιστώνεται ότι «υπάρχει άμεσος κίνδυνος πτώσης υλικών (σοβάδες, τσιμέντα) πάνω σε εργαζομένους και πολίτες».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι ο τεχνικός ασφαλείας έχει καταγράψει τον κίνδυνο και έχει επισημάνει πως έχουν ήδη σημειωθεί παρά λίγο ατυχήματα ύστερα από πτώση σοβάδων. «Η προθεσμία συμμόρφωσης του ΟΑΕΔ προς αποκατάσταση των προβλημάτων ορίζεται άμεση από την έκθεση ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας. Επειδή το θέμα, λοιπόν, είναι άμεσο και σοβαρό, ζητούμε από τη Διοίκηση να παρέμβει αμέσως προς επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση από μεριάς της Διοίκησης εμπεριέχει εγκληματική αμέλεια. Ζητούμε να ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία της υπηρεσίας μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ζητούμε την πραγματοποίηση ελέγχων σε όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ΚΠΑ-ΒΝΣ, ΕΠΑΣ. Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες μας είναι προτεραιότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση.