Νίκος Κουτουμάνος: «Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα στις σχολές της ΔΥΠΑ Καλαμάτας»

Νίκος Κουτουμάνος: «Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα στις σχολές της ΔΥΠΑ Καλαμάτας»

Σε δήλωση για τους σοβάδες που έπεσαν προχθές στις σχολές της ΔΥΠΑ Καλαμάτας προέβη ο βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, σημειώνοντας:

«Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα στις σχολές της ΔΥΠΑ Καλαμάτας, καθώς για άλλη μια φορά και συγκεκριμένα την Τετάρτη 31/5, σε ώρα μαθημάτων, έπεσαν σοβάδες. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το σοβαρό αυτό θέμα είχε αναδείξει το ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε την 1η Απρίλη 2023. Μάλιστα, είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση εργαζομένων και μαθητών γι’ αυτό το θέμα. Τότε η κυβέρνηση, αντί να λύσει το πρόβλημα, ενοχλήθηκε, γιατί πήρε δημοσιότητα! Ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση και φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους να δοθεί λύση. Πριν θρηνήσουμε νεκρούς!

-Άμεση μετεγκατάσταση εδώ και τώρα σε ασφαλές κτήριο, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, μέχρι να ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις των σχολών των ΕΠΑΣ και του ΙΕΚ

-Πλήρη και άμεση αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Σύγχρονο κτήριο για τη μαθητεία με όλο τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό».