Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

Με όλες τις τιμές και με την παρουσία πλήθους κόσμου γιορτάστηκε φέτος στη Μεσσηνία η 202η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Νωρίτερα, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Xρυσοστόμου, ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλειος Χαντζής.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κ. Γιώργο Διδασκάλου, της Βουλής των Ελλήνων κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ανδρέα Τσουκαλά, του δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου, καθώς και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου σημείωσε ότι μια μέρα σαν τη σημερινή τιμάται η πατρίδα και οι ήρωες πρόγονοί μας που αγωνίστηκαν κατά την Επανάσταση του 1821.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες