Λεβεντάκης σε γονείς για γεφύρια και εργολάβους…

Λεβεντάκης σε γονείς  για γεφύρια και εργολάβους…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου η Δημοτική Αρχή είχε καλέσει να παρευρεθούν γονείς και κηδεμόνες από τους συλλόγους γονέων. Γιατί άραγε; Είχε κάτι σημαντικό να τους ανακοινώσει;

Τους ενημέρωσε για γεφύρια, για καλούς και κακούς εργολάβους και για την καταραμένη αντιπολίτευση που του εμποδίζει την υλοποίηση των έργων!

Κύριε δήμαρχε, βρίσκεστε σε αποδρομή και πανικό και καταφεύγετε σε πράξεις που προσβάλλουν το Δήμο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Βεβαίως, έχετε δικαίωμα, πρωτίστως όμως υποχρέωση, να επικοινωνείτε με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Κάτι που επί τέσσερα χρόνια δεν κάνατε και τους θυμηθήκατε τώρα προεκλογικά. Δεν έχετε, όμως, δικαίωμα να δημιουργείτε ακροατήριο, εκμεταλλευόμενος την αγωνία των γονέων, για να επιτεθείτε στην αντιπολίτευση. Ο νόμος στον οποίο επιρρίπτετε όλες τις δυσλειτουργίες του Δήμου, σας παρέχει τις δυνατότητες να λειτουργήσετε όπως λειτουργούν όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Το «μόνο εγώ μπορώ» δε σας το επέτρεψε! Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης να παίζετε το ρόλο της αντιπολίτευσης.

Δεν ομολογήσατε ότι λόγω της δικής σας ανικανότητας ο Δήμος για μια χρονιά ακόμη, και μάλιστα Μάρτιο μήνα, δεν έχει τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό! Βρήκατε, όμως, την ευκαιρία να κατηγορήσετε τους υπαλλήλους.

Κύριε δήμαρχε, τέταρτη χρονιά στη διοίκηση του Δήμου και δεν έχετε κάνει τίποτε για τα σχολικά διδακτήρια. Το απόλυτο μηδέν. Είχατε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό. Ποιος σας εμπόδισε; Η μόνη σύμβαση που υπογράψατε ήταν αυτή για την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου με πάνελ! Ούτε και αυτήν υλοποιήσατε, διότι δεν εξασφαλίσατε τη σχετική άδεια! Ήταν μία απευθείας ανάθεση και αυτή, των οποίων είστε υπέρμαχος. Ποιος θα τα πληρώσει τα πάνελ;

Κύριε δήμαρχε, στο ψηφισμένο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα προϋπολογισμού 383.000 ευρώ, που προέκυψε έπειτα από ενίσχυση με 70.000 ευρώ με την εναλλακτική πρόταση που ψηφίσαμε. Ποσό μηδαμινό για τις ανάγκες των σχολικών κτηρίων. Τριάντα μία σχολικές μονάδες με διακόσιες περίπου σχολικές αίθουσες. Το ποσό αυτό είναι κατανεμημένο σε τρεις διαγωνισμούς και όχι σε έναν, όπως ψευδώς ισχυριστήκατε για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι διαγωνισμοί αυτοί ολοκληρώνονται σε ένα μήνα και έχουμε ανάδοχο. Πού είναι, κε δήμαρχε, οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια;

Η διαφορά μας είναι στον τρόπο εκτέλεσης των έργων. Εμείς είμαστε υπέρ των διαγωνιστικών διαδικασιών και εσείς υπέρ της ανάθεσης σε φίλους καλούς εργολάβους, επικαλούμενος τη γρήγορη ολοκλήρωση. Φθάσατε στο σημείο να εγκαταστήσετε εργολάβους χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τις απαραίτητες- νόμιμες προϋποθέσεις. Δε σας τρομάζει η απώλεια του μικρού μαθητή σε σχολείο της Δράμας;

Όλα αυτά σας οδηγούν στο να λειτουργείτε με τρόπο που δε σέβεστε το Δημοτικό Συμβούλιο, απαξιώνετε τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου και περιφρονείτε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Μας καλείτε να συνεδριάσουμε και μέσω της άθλιας λειτουργίας της τηλεδιάσκεψης για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid και ταυτόχρονα καλείτε και ακροατήριο να κατηγορήσετε την αντιπολίτευση. Αυτό και αν δεν είναι πολιτική απρέπεια.

Έχει πολλές φορές τονιστεί ότι τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες δεν επαρκούν και πρέπει οι σχολικές επιτροπές να τύχουν επιχορήγησης. Δεν εισακουστήκαμε και έρχεστε σήμερα πέντε μήνες πριν από τις εκλογές να χύσετε κροκοδείλια δάκρυα. Φταίνε όλοι, το διαλυμένο κράτος, οι τεμπέληδες υπάλληλοι, εκτός από εσάς. Σας έμαθαν όλοι τώρα. Τεράστια ψεύδη για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Εμείς έχουμε την καλή διάθεση να ενισχύσουμε τα έργα για τα σχολεία, μειώνοντας κάποιους κωδικούς. Εσείς έχετε την ανάλογη διάθεση; Όχι άλλα ψέματα. Σε αυτόν τον κατήφορο δε θα σας ακολουθήσουμε. Θα λειτουργήσουμε υπεύθυνα και στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Του Γιάννη Μερκούρη,
Δημοτικού Συμβούλου Τριφυλίας