Νέους υποψηφίους ανακοίνωσε η “Δημιουργική Πρωτοβουλία Καλαμάτας”

Νέους υποψηφίους ανακοίνωσε  η “Δημιουργική Πρωτοβουλία Καλαμάτας”

Χθες, ημέρα προκήρυξης των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου, ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργική Πρωτοβουλία”, Θανάσης Βασιλόπουλος, προχώρησε στην ανακοίνωση πέντε ακόμα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι ο κ. Βασιλόπουλος έχει δεσμευτεί για την τακτική ανακοίνωση υποψηφίων (σ.σ. δύο ημέρες της εβδομάδας), καταδεικνύεται ότι ο συνδυασμός του είναι πλέον έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση, αφού μέχρι και μεθαύριο θα έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση 15 νέων υποψηφίων.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, παρουσιάζοντας τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού του, ο δήμαρχος σημείωσε: “Σήμερα, η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» παρουσιάζει ακόμη πέντε νέους υποψηφίους. Και οι πέντε αποτελούν ενεργούς συμπολίτες μας, με πλούσια επαγγελματική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα, που με τη σειρά τους ενώνουν δυνάμεις μαζί μας και συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια για μια Καλαμάτα ακόμα καλύτερη. Είμαι βέβαιος ότι το όραμά μας για ένα Δήμο ακόμη πιο φιλικό, φιλόξενο και σύγχρονο, είναι αυτό που τους έφερε κοντά μας”.

Τα νέα πρόσωπα
Χριστίνα Γεωργακίλα-Φέστα, επιχειρηματίας. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Urbino της Ιταλίας. Έχει εργαστεί πάνω από δέκα έτη στον τραπεζικό τομέα. Είναι ενεργή πολίτης σε συλλόγους και φορείς και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Φέστα, με τον οποίον έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Παναγιώτης (Τάκης) Νινιός, επιχειρηματίας – οινοποιός. Έχει μακρά ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού καθώς έχει διατελέσει: πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και τοπικός σύμβουλος τέως Δήμου Άριος. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Φαραί Καλαμάτας», μέλος αλλά και γενικός γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου ΕΠΣ Μεσσηνίας. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλου Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένος με την Ηλιοπούλου Αικατερίνη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.

Δήμητρα Νταραχάνη, απόφοιτος του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας με ειδικότητα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί ένα από τα νεώτερα μέλη του συνδυασμού. Σύμφωνα με το δήμαρχο, “για εμάς είναι ιδιαίτερα τιμητικό νέοι άνθρωποι να έχουν τη διάθεση και την όρεξη να ενώσουν δυνάμεις μαζί μας. Και όταν αναφέρομαι σε νέους, εννοώ και νέα μέλη που πρώτη φορά στρατεύονται μαζί μας, αλλά και νέους ηλικιακά, όπως η Δήμητρα”.

Μαρία Ράλλη, διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας. Στα 32 έτη της επαγγελματικής της καριέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης όπως τομεάρχης, προϊσταμένη και υπεύθυνη της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού, μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, διαμερισματική εκπρόσωπος στη Νότια Πελοπόννησο με στόχο την εποπτεία των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού. Έχει πλούσια εμπειρία από τη συμμετοχή της σε συνέδρια, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ έχει συμμετάσχει σε έρευνες και δημοσιεύσεις εργασιών.

Παναγιώτης Σάμιτας, αρχιτέκτων μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε διάφορες τεχνικές εταιρείες σε θέσεις ευθύνης, ενώ από το 2008 είναι ιδρυτής τεχνικού γραφείου μέσω του οποίου έχει μελετήσει, ατομικά ή συνεργαζόμενος, πλήθος μελετών δημοσίων αλλά κυρίως ιδιωτικών έργων. Είναι μέλος της ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και υπεύθυνος της Θεματικής Ενότητας «Νέα Κτήρια» του προγράμματος Mission των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων. Είναι μέλος του Συλλόγου Μανιατών, μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, αντιπρόεδρος των Lions Club Νέστωρ Καλαμάτας, ενώ επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Μοτοσικλέτας Μεσσηνίας.

Ταυτόχρονα, συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Ξανθοπούλου, απόφοιτο Αγγλικής Φιλολογίας, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιο.