Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ενίσχυση Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με μόνιμους ιατρούς

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ενίσχυση Τμήματος Επειγόντων  Περιστατικών με μόνιμους ιατρούς

Να υπάρχει – έπειτα από πολλά χρόνια -μόνιμα ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι στις προθέσεις της διοίκησης.

Πρόσφατα, επικουρικός ορθοπαιδικός γιατρός διορίσθηκε με διαγωνισμό που έγινε ως μόνιμος στα ΤΕΠ. Καθώς όμως ακολούθησε διαγωνισμός και για την Ορθοπαιδική Κλινική, ο ίδιος κατέθεσε κι εκεί το ενδιαφέρον του, καθώς έχει αυτό το δικαίωμα. Όπως, όμως, μας εξήγησε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, υπήρξε ένα διαδικαστικό πρόβλημα με την επιτροπή αυτού του διαγωνισμού, το οποίο αναμένεται να λήξει σε περίπου δύο μήνες, οπότε ο συγκεκριμένος ορθοπαιδικός θα αναλάβει καθήκοντα πλέον κανονικά στην Ορθοπαιδική Κλινική.

Μέχρι τότε, όμως, ισχύει ο διορισμός του στα Επείγοντα και θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα και στην κλινική, καθώς, όπως σημείωσε η κα Αλειφέρη, έχει προγραμματισμένη λίστα χειρουργείων, τις οποίες δεσμεύσεις δεν μπορεί να αφήσει.

Συμπλήρωσε, δε, ότι μόλις γίνει η πρόσληψη του συγκεκριμένου ορθοπαιδικού στην κλινική, θα συμπληρωθεί η θέση του στα ΤΕΠ από άλλον γιατρό.

Για τη λειτουργία των ΤΕΠ, η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι ολοκληρώνεται ο διορισμός των δύο γενικών ιατρών με δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ στη νέα προκήρυξη που έχει βγει τώρα προβλέπεται πρόσληψη και τρίτου γιατρού.

Τέλος, τόνισε ότι και δεύτερος μόνιμος χειρουργός έχει αναλάβει καθήκοντα στα ΤΕΠ.

Β.Β.