Ο κόσμος κράτησε ζωντανό το Καλαματιανό Καρναβάλι

Ο κόσμος κράτησε ζωντανό το Καλαματιανό Καρναβάλι

Όταν πριν από λίγο καιρό αποφάσισε η Δημοτική Αρχή τη συνέχιση και την πραγματοποίηση του Καλαματιανού Καρναβαλιού, φάνηκε ξεκάθαρα ότι «το κάνει για να το κάνει» και πλέον δεν πιστεύει σε αυτό.

Δε συστάθηκε η καθιερωμένη Καρναβαλική Επιτροπή, οι συναντήσεις με τους αρχηγούς των πληρωμάτων έγιναν τελευταία στιγμή, ενώ το μότο ήταν «φορέστε ό,τι στολή έχετε και μπείτε στο καρναβάλι».

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι δεν αναδείχθηκε φέτος ούτε η περίφημη Βασίλισσα, που θεωρητικά είναι το σήμα κατατεθέν για μια τέτοια εκδήλωση.

Όταν, δε, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, που και αυτό άργησε να γίνει γνωστό, ήταν φτωχότερο από ποτέ, αφού είχε μόνο τρεις εκδηλώσεις, κάτι πρωτόγνωρο για το Καλαματιανό Καρναβάλι.

Παρότι, λοιπόν, φαινόταν ότι ο θεσμός έφτασε στο τέλος του και, όπως είπε και ο δήμαρχος στην τελετή λήξης, δε φανταζόταν τέτοια συμμετοχή, ο κόσμος είχε άλλη άποψη. Κι αυτό το έδειξε στις δύο παρελάσεις, με τη νυχτερινή, δε, να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ.

Ουσιαστικά, λοιπόν, όσοι συμμετείχαν στο Καλαματιανό Καρναβάλι, τόσο σε πληρώματα όσο και ως θεατές, απέδειξαν ότι εκείνοι είναι που το κρατούν ζωντανό και πρέπει να αναβαθμιστεί, να συνεχιστεί και η όποια Δημοτική Αρχή να επενδύσει και να πιστέψει σε αυτό.

Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που διαφωνούν με την πραγματοποίηση του καρναβαλιού, αλλά είναι μεγάλο ζήτημα το καλό της πόλης, η επισκεψιμότητα, τα χαμόγελα και η διασκέδαση του κόσμου, κι όπως φάνηκε, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, αυτά επιτεύχθηκαν.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση