Οι μηνιαίες προβολές του Καλαμάτα Short Docs

Οι μηνιαίες προβολές του Καλαμάτα Short Docs

Μετά την πρώτη πετυχημένη ετήσια διοργάνωση στις 27 με 30 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος», το Καλαμάτα Short Docs συνεχίζει τις μηνιαίες προβολές του με τις επιλεγμένες ταινίες του Φεβρουαρίου. Τα δύο μέρη του event θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17/3 και 31/3, στις 8.00 το βράδυ, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στην οδό Κουτσομητοπούλου 6, κοντά στην πλατεία Όθωνος, με ελεύθερη είσοδο.

Οι δε θεατές καλούνται για μια ακόμη φορά να βαθμολογήσουν τις ταινίες που θα επιλεγούν για το ετήσιο φεστιβάλ.

Πρόγραμμα προβολής την Παρασκευή 17/3

The inventor
Σκηνοθέτης  Αναστάσιος Σταμνάς, Μαγδαληνή Αλεξανδρή, Φώτιος Πανγαλος – Ελλάδα
Η ταινία «Ο εφευρέτης» αναφέρεται στη ζωή του Γιώργου Παραπονιάρη, μεταφορέα από την Καλαμάτα, όπως την περιγράφουν οι κόρες του Αλεξάνδρα και Τασία.

The Sign of Doom
Σκηνοθέτης  Έγγαρ Ασφινσάνη – Ινδονησία
Η πανδημία έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Συμπεριλαμβανομένης της Αλφίας, είναι μια δασκάλα που μαθαίνει πολλά από τα φαινόμενα που βλέπει. Για την Alfia, τα σκουπίδια δεν είναι πλέον κατάλληλο να πετιούνται στη θέση τους.

Hi Papa
Σκηνοθέτης  Ζούζι Κόνραντ – Ουγγαρία
Η Zsuzsi Konrad, κόρη του διάσημου συγγραφέα, Gyοrgy Konrád γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για τη σχέση τους ένα χρόνο πριν πεθάνει. Στόχος της είναι να γκρεμίσει το απρόσιτο είδωλο και να αναδείξει τη σχέση τους σαν πατέρας και κόρη. Η αδέξια προσπάθειά τους να συνδεθούν ξανά είναι εμποτισμένη με αγάπη.

Rooms with a view
Σκηνοθέτης  Νικόλας Παπαδημητρίου, Νικολέτα Παράσχη – Ελλάδα
Η ταινία «Δωμάτια με θέα» αποτελεί μία προσπάθεια καταγραφής του χωρικού μετασχηματισμού που συντελείται σε ένα βιοτεχνικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας. Τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας που παραδοσιακά στεγάζονταν σε αυτό μεταμορφώνονται σταδιακά σε σουίτες πολυτελείας. Κατά την παραμονή μας ερχόμαστε σε επαφή με τρία διαφορετικά επίπεδα συνύπαρξης.

Sex Relish (a solo orgasm)
Σκηνοθέτης  Ananda Safo – Γαλλία
Σε αυτήν την ατελείωτη εποχή πανδημίας, όπου η σεξουαλικότητά μας χρειάστηκε μερικές φορές να δοκιμαστεί, γυναίκες από διαφορετικά υπόβαθρα προσφέρουν τις οικείες μαρτυρίες τους, αντιμετωπίζοντας τις επιθυμίες και τις απολαύσεις τους στη μοναξιά.