Οι οικοδόμοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Οι οικοδόμοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Η Ομοσπονδία Oικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδος,  σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανοικοδομικής Πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας στο Σύνταγμα, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους συνανθρώπους μας.

Το «ποτέ ξανά», που λέμε όλοι, για να γίνει πράξη πρέπει να αναδειχτεί η αιτία της καταστροφής.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το κέρδος σκοτώνει. Όσο η προστασία της ζωής θα λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Αποδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας σε ιδιώτες υποβάθμισε περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εξαφάνισε την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού που τις χρησιμοποιεί. Αυτές είναι οι συμφωνίες και οι «υποχρεώσεις» στα πλαίσια της ΕΕ.

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.  Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.