Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Παράσταση κουκλοθέατρου την Τρίτη «Το ταξίδι του Φερεϋντούν”

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Παράσταση κουκλοθέατρου την  Τρίτη «Το ταξίδι του Φερεϋντούν”

Από 30 Μαρτίου έως και 2 Απριλίου «Το σακάκι… βελάζει!»

Διάφορες δράσεις για το μήνα Μάρτιο έχει δρομολογήσει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Ειδικότερα, ήδη έχει ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία ένα εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας. Έχει τελειώσει η πρώτη συνάντηση στην οποία διδάχτηκε η γλυπτική του κεφαλιού και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο με επόμενες συναντήσεις που θα περιέχουν τη διδασκαλία του φινιρίσματος του κεφαλιού (ζωγραφική, μαλλιά), την κατασκευή του κορμιού και των αρθρώσεων και τέλος το ράψιμο του κουστουμιού .

Κουκλοθέατρο

Την προσεχή Τρίτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, στις 6.00 το απόγευμα, η Πειραματική διοργανώνει παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο «Το ταξίδι του Φερεϋντούν», με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά, στην αίθουσα του συλλόγου, Ευριπίδου 2, τηλ. 2721021653, κιν. 6977437279.

Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο του βραβευμένου Μεσσήνιου συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου. Περιγράφει την περιπέτεια της ζωής του Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ, όταν ήρθε προσφυγόπουλο στην Ελλάδα να σπουδάσει και να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που αναζητούν στον ήλιο μια καλύτερη μοίρα και σε όλα τα παιδιά που έχουν δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, προστατευμένη από κάθε αδιαφορία των μεγάλων.

Τις κούκλες εμψυχώνουν οι: Βέρα Γεωργακοπούλου, Φεβρωνία Εξακουστίδου και Λέττα Πετρουλάκη. Στον ήχο η Πόπη Μαυρέα.

Φοιτητική θεατρική ομάδα

Τέλος, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το σακάκι… βελάζει!», στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

Το έργο είναι διασκευή από το βιβλίο του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει» και ανεβαίνει από τη φοιτητική θεατρική ομάδα του συλλόγου.

Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε ενήλικο και έφηβο κοινό, μια φαρσοκωμωδία που καυτηριάζει τη γραφειοκρατία, την αμφισβητούμενη έννοια της κοινής λογικής και τη δυσκολία των ανθρώπινων επικοινωνιών. Ένας άνθρωπος καλείται να πληρώσει φόρο ιδιοκτησίας για ένα πρόβατο που “στα χαρτιά” κατέχει, επειδή κούρεψε το σακάκι του από γούνα προβάτου και η “κουρά” του δηλώθηκε ως κουρά προβάτου.

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για παρανόηση, επισκέπτεται την τοπική αρμόδια υπηρεσία και προσπαθεί να αποδείξει την αλήθεια. Δυστυχώς, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας κωλυσιεργούν και αρνούνται να αποδεχθούν το λάθος τους. Πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με τους συνανθρώπους μας και πόσο μας “τρώει” και δυσκολεύει άδικα τη ζωή μας το τέρας της γραφειοκρατίας; Τελικά είναι τυφλή η δικαιοσύνη και γιατί εμείς μένουμε αδρανείς;

Η διασκευή-σκηνοθεσία είναι της Γιώλικας Πουλοπούλου, η μουσική του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου και τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου

Η είσοδος για την παράσταση των φοιτητών είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ το μειωμένο.