Προχωρούν έργα και παρεμβάσεις στην Καλαμάτα

Προχωρούν έργα και  παρεμβάσεις στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου από το Δήμο Καλαμάτας, οι εργασίες διαμόρφωσης στο δημοτικό χώρο έναντι του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας στην Παραλία.

Ο εν λόγω δημοτικός χώρος, που εξυπηρετεί σήμερα άναρχα τις ανάγκες στάθμευσης οχημάτων, χρήζει σημαντικών βελτιωτικών παρεμβάσεων λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από μεγάλο αριθμό πολιτών και αθλητών. Πρόκειται για δημοτικό χώρο επιφανείας περίπου 2.500 μ2. Στο πλαίσιο της διαμόρφωσής του προβλέπονται – μεταξύ άλλων- εργασίες φύτευσης και τοποθέτηση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων led.

Για την εξέλιξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του στο χώρο χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, αρχιτέκτονα Παναγιώτη Νασόπουλο.

Επίσης, ο δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία, όπου και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών, στο δημοτικό χώρο της Ναυαρίνου πλησίον της Καρακούση, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, μετά την κατασκευή – τοποθέτηση δικτύων ξεκινά η τσιμεντόστρωση προκειμένου να ακολουθήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων. 

Στην πλατεία Υπαπαντής έγινε η παραλαβή των μαρμάρων και σύμφωνα με την ενημέρωση του εργολάβου, αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους στο τμήμα νότια του ναού. Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με ικανοποιητικό ρυθμό εξελίσσονται οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο.

Τις επόμενες ημέρες δε, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στη Μαρία Κάλλας, από συνεργεία αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να ακολουθήσει η τοποθέτηση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων Led.