Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: Πρωτιά για την ομάδα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: Πρωτιά για την ομάδα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας

2-1 την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο μεγάλο τελικό

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων Μεσσηνίας πανηγύρισε η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς νίκησε με 2-1 την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη χθες στο γήπεδο Μεσσηνιακού Γ.Σ. «Στ. Παπαδόπουλος».

Η ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας ήταν η περυσινή πρωταθλήτρια, η οποία είχε εξαιρετική πορεία και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων.

Τα γκολ της ομάδας του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας σημείωσαν οι Ντένις Αβντίου (58΄ με εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κόντραρε και στο πόδι αμυντικού της ομάδας του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας) και Ευστάθιος Ντάβος (67΄ με πλασέ).

Για την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας σκόραρε ο Ματέο Κράκουλι (65΄ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι). Δοκάρι για την ομάδα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας είχε ο Ντένις Αβντίου (60΄ με δυνατό σουτ).

Τον αγώνα σφύριξε ο Ευάγγελος Μπασιλάρης, που είχε βοηθούς τους Αντώνη Μιχαλόπουλο και Παναγιώτη Πανόπουλο.  Τέταρτη διαιτητής ήταν η Φωτεινή Κωτσοπούλου.

5ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Δημήτρης Σπυρόπουλος): Μασουρίδης, Γεννάτος, Παυλής, Τσουλάκος, Ντάβος, Ι. Σεντεμέντες, Κολοσσάι, Ντάκουρης, Μπούνας, Αβντίου, Κατσικέας (αρχική ενδεκάδα), Μαργαρίδης, Μάλαμας, Παπαϊωάννου, Μανωλέας, Ελισσαίου, Τσάκωνας, Βλαχογεωργακόπουλος.

6Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χαράλαμπος Μπάμπαλης): Μπάμπης, Κιόρρι, Κράκουλι, Θεοδωρής, Βράπι, Σαούτης, Γιακουμής, Μπάκας, Ντάσσης, Νίκας, Πατικόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Μπίτσικας, Νέτζα, Αραπάκης, Σακκάς.

  • Στον τελικό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και στη μνήμη του παλιού προέδρου του Π.Σ. Η Καλαμάτα και επίτιμου προέδρου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Σταύρου Παπαδόπουλου.
  • Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Νέτζα της ομάδας του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας.
  • Κοντά στις δύο ομάδες βρέθηκαν πολυάριθμοι μαθητές, ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες στην κερκίδα.  Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόση ένταση σε αγώνες σχολικών πρωταθλημάτων.
  • Τον τελικό παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Τάκης Στασινόπουλος, ο Ενωσιακός προπονητής Θανάσης Τσούκλερης, προπονητές αρκετών τοπικών ομάδων, καθώς επίσης και πολυάριθμοι γονείς.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού, μεταξύ των ομάδων του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας και του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας, έγινε η απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή και των μεταλλίων  στην θριαμβεύτρια ομάδα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τη φιναλίστ ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας από το διοικητικό στέλεχος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Χρήστο Ζερίτη και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Χρήστο Μπένο.