Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας: Ζητούν προκήρυξη κενών οργανικών θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας: Ζητούν προκήρυξη κενών οργανικών θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τις θέσεις που βγαίνουν επανειλημμένα άγονες, ζητά το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Σε καταγγελία του, η οποία κοινοποιείται στη διοίκηση του νοσοκομείου, στο Επιστημονικό Συμβούλιο, στο διευθυντή τη ιατρικής υπηρεσίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και την 6η Υ.Π.Ε., γίνεται λόγος για απαξίωση του νοσοκομείου, καθώς προκηρύχθηκαν μόνο πέντε θέσεις μόνιμων ιατρών για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τρεις για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Καταγγελία

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του Σωματείου, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν άνω των 30 οργανικών θέσεων μόνιμων ιατρών που είναι κενές, ενώ δέχεται τεράστια πίεση τόσο από τη συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών στο νομό όσο και από την υποστελέχωση των γύρω νοσοκομείων, ενώ οι γιατροί έχουν καταγγείλει την υπερεργασία τους και τις μετακινήσεις τους «με εντέλλεσθε».

Για τις πέντε θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν, τονίζουν ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί απευθείας πράξη απαξίωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, «καθώς στερεί κάθε ελπίδα επίλυσης στο μέλλον των τραγικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, καθώς θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφαλή λειτουργία ολόκληρων κλινικών, αλλά ακόμη και την ύπαρξή τους».

 Ζητήματα λειτουργίας

Ακολούθως αναφέρονται σε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του νοσοκομείου από την έλλειψη παθολόγων, χειρουργών, οφθαλμιάτρων, με κίνδυνο να κλείσει η κλινική, αναισθησιολόγων, εξειδικευμένου ιατρού στο μαγνητικό τομογράφο, στο παθοανατομικό τμήμα, νεφρολόγων, ιατρού καρδιολόγου με εξειδίκευση στην Επεμβατική Καρδιολογία.

«Από το 2020 μέχρι σήμερα ο αριθμός των μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αυξήθηκε κατά 13, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήκαν ήδη στη δύναμη του νοσοκομείου από χρόνια πριν, ως επικουρικοί ιατροί. Φαίνεται πως οι κινήσεις της διοικήτριας να φωτογραφίζεται και να βαπτίζει νεοεισερχόμενους τους ήδη υπηρετούντες, ως επικουρικοί ιατροί, στο νοσοκομείο, οι οποίοι ευτυχώς έγιναν μόνιμοι, έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα και έπεισαν την 6η ΥΠΕ, αλλά και το υπουργείο Υγείας, ότι υπάρχει πληθώρα ιατρών στο νοσοκομείο μας», επισημαίνουν οι γιατροί.

Επίσης, αναφέρουν ότι στις θέσεις που προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιατρούς και ζητούν να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα για να καταστούν ελκυστικές.