Στην ομάδα T.S.V Weilimdorf 2 της Μπουντεσλίγκα 2 futsal ο Μεσσήνιος Γρηγόρης Μητρόπουλος

Στην ομάδα T.S.V Weilimdorf 2 της Μπουντεσλίγκα 2 futsal ο Μεσσήνιος Γρηγόρης Μητρόπουλος

Ο Γρηγόρης Μητρόπουλος που ζει και εργάζεται για πολλά χρόνια στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, βρίσκεται αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Συναντήσαμε τον Γρηγόρη Μητρόπουλο, την Πέμπτη λίγο πριν παρακολουθήσει για πρώτη φορά την αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας και μας γνωστοποίησε την ενασχόλησή του και με το ποδόσφαιρο Σάλας (futsal). Πιο συγκεκριμένα, εντάχθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην ομάδα «TSV WEILIMDORF2”, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα Σάλας της Bundesliga2 (B΄ κατηγορία).

Σε ερώτησή μας για το πώς προέκυψε αυτή η νέα συνεργασία, μας απάντησε: «Επειδή στη Γερμανία, τους χειμερινούς μήνες έχει πολύ κρύο (η θερμοκρασία φθάνει και έως -10οC) ήθελα ν’ ασχοληθώ μ’ ένα άθλημα που παίζεται σε κλειστό χώρο. Σκεπτόμουν ν’ ασχοληθώ με το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο  Σάλας. Επιπροσθέτως τους χειμερινούς μήνες υπάρχει διακοπή στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Στην περιοχή που μένω, κοντά στο σπίτι μου είναι η έδρα ενός από τους μεγαλύτερους Συλλόγους στο ποδόσφαιρο Σάλας. Πρόκειται για το Σύλλογο “TSV WEILIMDORF”, που έχει κατακτήσει 4 φορές το πρωτάθλημα Γερμανίας (Μπουντεσλίγκα) και αγωνίστηκε στο «Champions League”.

Πληροφορήθηκα ότι έχει και ομάδα Β΄ που αγωνίζεται  στην Μπουντεσλίγκα2. Γνώριζα τον πρόεδρο της εν λόγω ομάδας και τον ρώτησα αν θα μπορούσα να συμμετάσχω στην προπόνηση. Πράγματι πήγα και εκεί με περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Ο προπονητής της ομάδας που είναι Κροάτης και έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες, ζήτησε το τηλέφωνό μου και μου είπε να ξαναπάω στην προπόνηση της ομάδας. Η χαρά  μου ήταν μεγάλη, ενώ πήγα στην επόμενη προπόνηση την οποία ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο αρχηγός της πρώτης ομάδας που αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα και είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Όταν ολοκληρώθηκε η προπόνηση με ρώτησαν αν θα μπορούσα ν’ αγωνιστώ στο επόμενο ματς της ομάδας. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί καθώς δεν είχα δελτίο. Αφού συγκέντρωσα τα απαραίτητα έγγραφα στη συνέχεια εκδόθηκε το δελτίο μου. Ο δε πρώτος αγώνας μου ήταν με την ομάδα Ντάρμοσταντ ‘98 εκτός έδρας, ο οποίος έληξε ισόπαλος 5-5. Σίγουρα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Το επίπεδο του πρωταθλήματος Σάλας είναι υψηλό. Υπάρχει φοβερή οργάνωση και στους αγώνες ορίζονται τρεις διαιτητές. Πρέπει να έχεις άριστη τεχνική κατάρτιση, φυσική αντοχή και γρήγορη σκέψη.

Όσον αφορά τώρα στο πρωτάθλημα Σάλας  Μπουντεσλίγκα 2 συμμετάσχουν 40 ομάδες (χωρισμένες σε 4 ομίλους των 10). Υπάρχουν αρκετές γνωστές ομάδες όπως η Καρλσρούη, το Μόναχο 1860, η Φρανκφούρτη και άλλες». Παράλληλα, ο Γρηγόρης Μητρόπουλος μας ανέφερε  ότι παραμένει προπονητής στην ομάδα TSF DITZINGEN (συμμετάσχει στην Α΄ κατηγορία), ενώ συνεχίζει  τις εκπομπές  «Κnock- out” στο ραδιόφωνο «Greek Pulse” όπου έχει πάντα εκλεκτούς καλεσμένους από τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Επίσης είναι στέλεχος της Μεικτής Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών.