Συγκέντρωση Κοινωνικών Λειτουργών μπροστά από παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας

Συγκέντρωση Κοινωνικών Λειτουργών  μπροστά από παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας

Σε συγκέντρωση καλεί τα μέλη του το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος σήμερα στις 11.00 το πρωί μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των κοινωνικών λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα χρονικά με την αντίστοιχη συγκέντρωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και με άλλες συγκεντρώσεις κοινωνικών λειτουργών σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Στόχος είναι φέτος οι κοινωνικοί λειτουργοί, όπως σχολιάζεται, «να κάνουμε τη Γιορτή Αγώνα και τη φετινή Ημέρα Δράσης για την Κοινωνική Εργασία να την αναδείξουμε σε ημέρα καταγγελίας και αγώνα εναντίον της δραματικής υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς του κράτους – πρόνοιας και υγείας, αλλά και διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων κοινωνικών λειτουργών, ώστε να είναι δυνατή η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πιο ευάλωτους».

Επιπλέον, σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του ΣΚΛΕ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.