Σύλλογοι Γονέων Τριφυλίας: Απαιτούν εργασίες για ασφάλεια στα σχολεία

Σύλλογοι Γονέων Τριφυλίας: Απαιτούν εργασίες για ασφάλεια στα σχολεία

Εργασίες που απαιτούνται για ασφάλεια στα σχολεία, επισκευές – συντηρήσεις, καθώς και βελτιώσεις των υποδομών στα σχολικά κτίρια, ζητούν από το Δήμο Τριφυλίας Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι των οποίων, προσκεκλημένοι της Δημοτικής Αρχής, ήταν παρόντες στην αίθουσα του Δ.Σ. Τριφυλίας την προηγούμενη Παρασκευή και την Τρίτη, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις λόγω μη απαρτίας.

Την Τρίτη το μεσημέρι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας δημοσίευσε κείμενο με τίτλο «Παράσταση μελών του συλλόγου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Τριφυλίας» στο οποίο αναγράφεται: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, την 10η/3/2023, με θέμα τη συζήτηση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Τριφυλίας, παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, πλην όμως λόγω μη απαρτίας το Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε.

Σε διάλογο που υπήρξε με το δήμαρχο Τριφυλίας, τα μέλη του συλλόγου μας ζήτησαν από το δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών που αφορούν στο σχολείο μας, αλλά και το σύνολο των σχολείων του Δήμου μας, και αφορούν κυρίως θέματα ασφάλειας των παιδιών μας! Επίσης, προτείναμε να προχωρήσει άμεσα προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε εκπροσώπηση από μεγάλο αριθμό μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Τριφυλίας, όπου γίνεται προφανής η αγωνία όλων των γονέων για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που επικρατούν, σχεδόν στο σύνολο των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, εδώ και χρόνια…

Στο τέλος της συνεδρίασης, σε συζητήσεις μεταξύ των μελών των συλλόγων, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία Ένωσης Γονέων με σκοπό τη μαζική και συντονισμένη διεκδίκηση των αιτημάτων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου».

Σε δελτίο Τύπου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Κυπαρισσίας, την Τετάρτη, αναγράφεται: «Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Κυπαρισσίας παρευρεθήκαμε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, που πραγματοποιήθηκαν την 10η/3/2023 και τη 14η/3/2023 αντίστοιχα, με σκοπό να ενημερώσουμε για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα της σχολικής μονάδας, στην οποία συστεγάζονται τα Δημοτικά Σχολεία (1ο και 3ο). Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη φορά λόγω έλλειψης απαρτίας. Καταθέσαμε στο Δήμο Τριφυλίας τον με αριθμό πρωτοκόλλου 2742/14-3-2023 φάκελο, τον οποίο απευθύναμε προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα του σχολείου μας.

Συνοδεύεται, δε, από φωτογραφικό υλικό και αλληλογραφία χρόνων των διευθύνσεων προς τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, οι οποίες έχουν δει και ενημερωθεί δια ζώσης και επί τόπου για τα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος. Τα αιτήματά μας αφορούν την άσφαλεια που πρέπει να παρέχει ένα σχολικό κτήριο στους μαθητές και τους δασκάλους του. Θα είμαστε παρόντες σε όσα Δημοτικά Συμβούλια χρειαστεί, για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας. Απαιτούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου