Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Αντίδραση για την προεκλογική αύξηση του κατώτατου μισθού

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Αντίδραση για την προεκλογική αύξηση του κατώτατου μισθού

«Οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται με ψίχουλα», σημειώνουν μέλη του

Την εναντίωση του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας στις πολιτικές της κυβέρνησης για υποτυπώδη αύξηση του κατώτατου μισθού λίγο πριν από τις εκλογές, εξέφρασε χθες το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρός του Βαγγέλης Λαμπρόπουλος. Όπως σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, «είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση νομίζοντας ότι μπορεί να ξεγελάσει την οργή για την πολιτική της με προεκλογικές αυξήσεις λίγων ευρώ». Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε, το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να επανέλθουν οι μισθοί λίγο παραπάνω από την τάξη που βρίσκονταν το 2011, αποτελεί «πρόκληση» και «κοροϊδία», τη στιγμή που θα μπορούσαν να «ξεπαγώσουν» τις τριετίες, προσδίδοντας έτσι αυξήσεις περί το 30% στους εργαζόμενους.

Συγκρότηση Επιτροπής

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος σε καταγγελίες που έχουν έρθει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα στο νομό σχετικά με εργαζομένους των οποίων η ασφάλιση δεν ανταποκρινόταν στις ώρες εργασίας τους, ο κ. Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συνδικάτα της Μεσσηνίας συγκροτείται επιτροπή για καταγγελίες γύρω από αυθαιρεσίες εργοδοτών σε όλους τους κλάδους.

Συμπαράσταση στις γαλλικές κινητοποιήσεις

Με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των Γάλλων, έπειτα από τις εξαγγελίες του προέδρου Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει από την Ελλάδα ως το Παρίσι»…

Χρ.Μ.