Τεράστια νίκη επί του Άρη και τρίτη σερί εντός έδρα για την Καρδίτσα του Παπανικολόπουλου

Τεράστια νίκη επί του Άρη και τρίτη σερί εντός έδρα για την Καρδίτσα του Παπανικολόπουλου

Τη σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας του στη συνεχιζόμενη αντεπίθεση για την παραμονή του στην Basket League πέτυχε προχθές ο Α.Σ. Καρδίτσας, με την καθοδήγηση του Καλαματιανού προπονητή, Νικόλα Παπανικολόπουλου. 

Σε ένα παιχνίδι που …έσπασε καρδιές και μπροστά σε 2.150 θεατές που ενθάρρυναν με συγκλονιστικό τρόπο την ομάδα της Καρδίτσας στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης», ο Α.Σ.Κ. επικράτησε στην παράταση του Άρη με 78-77 (69-69 κ.α.).

Ήταν η τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη, όλες με τον Παπανικολόπουλο στον πάγκο και η τέταρτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις των προπονητών ο κ. Παπανικολόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη και για τον τρόπο τον οποίο παίζει όλη τη χρονιά και τις δυσκολίες τις οποίες βάζει στο παιχνίδι αλλά και για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για μία ανάλυση παιχνιδιού και για τεχνικά θέματα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο, από την πλευρά μας κάναμε 30 λάθη και ο Άρης είχε επίσης 20. Ξέραμε από την αρχή ότι το παιχνίδι έπρεπε να πάει περισσότερο στην επαφή και στη δύναμη και λιγότερο στην τακτική, αν θέλαμε να έχουμε τύχη απέναντι στην ομάδα του Άρη. Ελέγχαμε το παιχνίδι σε αρκετά μεγάλο μέρος του αγώνα. Στο τέλος του παιχνιδιού είχαμε τη δυνατότητα να το πάρουμε με σωστές αποφάσεις στα sidelines αλλά με μία πολύ κακή απόφαση στο baseline out, δώσαμε την ευκαιρία για κλέψιμο στον Άρη και όχι μόνο το δικαίωμα να ισοφαρίσει το παιχνίδι, αλλά και το δικαίωμα να το πάρει, αν ευστοχούσε στη βολή ο Γκούντγουιν. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ μεγάλη νίκη που ανήκει 100% στα παιδιά και στον τρόπο το οποίο δουλεύουν. Το δικαιούνται. Σαν ομάδα μπορούμε να πανηγυρίζουμε σήμερα αλλά έχουμε τουλάχιστον άλλες δύο νίκες που χρειαζόμαστε, προκειμένου να παραμείνουμε στην κατηγορία. Το καλό είναι ότι έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας, έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να τα πάρουμε. Θα πρέπει, ό,τι είναι να πανηγυρίσουμε σήμερα γιατί από αύριο ξεκινάνε τέσσερις εβδομάδες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές. Τα παιδιά έχουν δουλέψει για να φέρουν την κατάσταση σε αυτό το σημείο και νομίζω ότι πρέπει να το πάρουν πίσω, με την ίδια λογική και την ίδια νοοτροπία την οποία έχουν μέχρι τώρα».