Τον Απρίλιο το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Τον Απρίλιο το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Το καλοκαίρι ξανά νεοσύλλεκτοι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα

Από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Εθνικού Άμυνας, ειπώθηκε χθες ότι έρχεται η ώρα το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας να λειτουργήσει ξανά.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι είναι προγραμματισμένο μέσα στο καλοκαίρι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας να λειτουργήσει όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από τη στρατιωτική ηγεσία, έπειτα από έγκριση της πολιτικής ηγεσίας.

Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος στην 120 ΠΕΑ
Σχετικά με την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ και τα αεροσκάφη που αναμένεται να φθάσουν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης της Καλαμάτας το πρώτο αεριωθούμενο ιταλικής κατασκευής αεροσκάφος.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι το πρώτο από τα δέκα που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των Ικάρων, αεροσκάφη που, όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ταιριάζουν και έχουν συνάφεια με την επόμενη γενιά των πιλότων, που θα κληθούν να γίνουν χειριστές στα πιο σύγχρονα αεροσκάφη, τα οποία σιγά σιγά προστίθενται στις διαθεσιμότητες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα Rafale (η πρώτη δωδεκάδα έχει φθάσει και η Ελλάδα αναμένει δύο εξάδες), αλλά και για το μέλλον στα F35.

Κλείνοντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η εκπαίδευση των Ικάρων, αυτής της ποιότητας, συνεχίζεται απρόσκοπτα, με το πρώτο αεριωθούμενο που θα φτάσει τον επόμενο μήνα στην Καλαμάτα να συμβάλει πολύ στην όλη προσπάθεια.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση