Τραγικός επίλογος για το ζευγάρι των Αμερικανών που εντοπίστηκε στον Ταΰγετο

Τραγικός επίλογος για το ζευγάρι των Αμερικανών που εντοπίστηκε στον Ταΰγετο

19:00
Ολοκληρώνεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής που στήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν υπήρξε ειδοποίηση ότι εντοπίστηκε από drone της Αστυνομίας, αυτοκίνητο σε γκρεμό στους Πέντε Δρόμους.

Το χρώμα του αυτοκινήτου, καθώς και ο τύπος του, ταίριαζαν με το όχημα των Αμερικανών που είχαν χαθεί από τη Μεθώνη.

Άμεσα ξεκίνησε πεζοπόρο τμήμα που διέσχισε το Νέδοντα και έφτασε στο όχημα, που όμως ήταν κενό, αφού οι σοροί των δύο ατόμων είχαν εκτιναχθεί όταν αυτό κατέληξε στο βάθος του γκρεμού, που ξεπερνά τα 200 μέτρα.

Έπειτα από αναζήτηση εντοπίστηκε ο άνδρας που διακομίστηκε από το πεζοπόρο τμήμα, ενώ η γυναίκα βρισκόταν 70 μέτρα περίπου χαμηλότερα από το δρόμο και για την ανάσυρση της σορού της κρίθηκε αναγκαία η συμβολή ομάδας της ΕΜΑΚ, που έφθασε από την Πάτρα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τέλος, σημαντικό ήταν και το έργο μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας που ξέρουν καλά τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και μελών της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.


16:15
Πριν από λίγα λεπτά εντοπίστηακν οι δύο σοροί που ανήκουν στο ζευγάρι Αμερικανών που αγνοείτο το τελευταίο διάστημα. Να σημειωθεί ότι το εγχείρημα ανάσυρσής του διακρίνεται δύσκολο, καθώς οι σοροί βρίσκονται σε βάθος 100 και 200 μέτρων, αντίστοιχα. Σ’ αυτή την προσπάθεια αναμένεται να βοηθήσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που θα καταφθάσει στο σημείο την επόμενη ώρα.


14:08
Πριν λίγη ώρα, κλιμάκιο της Υπηρεσίας μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών της ΕΛΑΣ, εντόπισε μπλε όχημα σε χαράδρα στους « Πέντε Δρόμους» Ταϋγέτου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το όχημα ανήκει στο ζευγάρι Αμερικανών που είχε εξαφανιστεί την 23η Ιανουαρίου 2023 από τη Μεθώνη.

Το βάθος του γκρεμού είναι πάνω από 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την προσέγγιση του οχήματος.

Η πιθανότερη εξέλιξη για τη συνέχεια της επιχείρησης είναι η συνδρομή ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ.