Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Μεγάλη κινητικότητα αναμένεται στην Καλαμάτα

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Μεγάλη κινητικότητα αναμένεται στην Καλαμάτα

Αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει καταγράψει η φετινή χειμερινή σεζόν, με υψηλές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών και των αργιών.

Το ταξίδι στο βουνό φαίνεται να επιλέγουν και πολλοί ταξιδιώτες για την «εξόρμησή» τους κατά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (Παρασκευή με  Κυριακή), και όχι μόνο.

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν από την εθνική εορτή οι προ-κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή και σε κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είναι άνω του 50%. Μεγάλη κινητικότητα αναμένεται να καταγραφεί και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στην Καλαμάτα (σ.σ. μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις), το Ναύπλιο και τη Ναύπακτο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή πανσιόν. Παράλληλα, να σημειωθεί πως η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Καλαμάτα
Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 62%. Το κόστος διαμονής για δύο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 95 ευρώ έως 180 ευρώ για κατοικίες 80 τ.μ.-90 τ.μ., σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο πενθήμερο πριν από την εθνική εορτή αναμένεται η κινητικότητα να ενταθεί και να καταγραφούν υψηλά ποσοστά προ- κρατήσεων.

Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου