Βήμα ανόδου η Καλαμάτα ’80, επίδειξη ισχύος επί της Σάμου

Βήμα ανόδου η Καλαμάτα ’80, επίδειξη ισχύος επί της Σάμου

Για πολλοστή φορά και ας ελπίσουμε …προτελευταία η Καλαμάτα ’80 και η πόλη της Καλαμάτας απέδειξαν σήμερα πόσο δικαιούνται την εκπροσώπηση στην Α1 εθνική βόλεϊ.

Σε ένα κατάμεστο Κλειστό, με έντονο παλμό και απολύτως φίλαθλη ατμόσφαιρα, η τοπική μας ομάδα επιβλήθηκε με 3-0 σετ απέναντι στον ιδιαίτερα δυνατό Κέρκη Σάμου, στον πρώτο τελικό για τα πλέι οφ της Pre League ανδρών της ΕΟΠΕ. Σε μια δύσκολη αναμέτρηση οι «Λύκοι» ξεδίπλωσαν την αγωνιστική τους ποιότητα, την σταθερότητά τους και την προσήλωση στο στόχο, δείχνοντας χαρακτήρα και ψυχραιμία πρωταθλητή.

Με καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές, ξεκινώντας από την αποτελεσματική άμυνα στις δυνατές αντίπαλες επιθέσεις, που επέτρεπε να βγει σωστά και η επίθεση (με πρώτο …βιολί τον Οκάμπο). Έως -ειδικά στο 3ο σετ- το αδιαπέραστο μπλοκ που έδωσε τέλος στο ανίκητο κάθετο καρφί του Ντέιβιντ Κόστα, του θηριώδη, ύψους 2,04 μ. Βραζιλιάνου κεντρικού, τον οποίο απέκτησε ο Κέρκης από τον ΠΑΟΚ τον Φλεβάρη.

Κι αν η ομάδα του Παναγιώτη Ντάκουρη πήρε, επιδεικνύοντας ποιότητα και πυγμή, χωρίς πολλές αμφισβητήσεις τα δύο πρώτα σετ με 25-21 και 25-20 στο 3ο η Σάμος βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη και δέκα πόντους κι ενώ ετοιμαζόταν να μπει στους τελευταίους 5 πόντους προς τη νίκη, η Καλαμάτα ’80 έκανε την ολική επαναφορά και «καθάρισε» το σετ με 25-23 και μαζί το παιχνίδι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Κανελλόπουλος, Βιέιτο, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Χριστόφας, Β. Ντάκουρης λ., Σκαρτσίλης λ., Μπλάουελ, Κοκονίδης, Δαλακούρας, Στάμος, Μπιρμπίλης, Ξεροβάσιλας.
ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Γιώργος Μπακοδήμος): Κουτσομύτης, Φραγκιαδάκης λ., Νικολάκης, Τέιλορ, Τουρνάκης, Ντέιβιντ Κόστα, Καπετανάκης, Αναγνωστόπουλος, Σπυριούνης, Καρασαββίδης λ., Εφραιμίδης, Ψυχουντάκης.

-Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου τη Μεγάλη Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο Καρλόβασι της Σάμου, με τους γηπεδούχους να έχουν στόχο την ισοφάριση στις νίκες.

Η Καλαμάτα ’80 θέλει το 2-0 (ανεξαρτήτως σετ) για να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1, σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στο Κλειστό της Παραλίας, την Τετάρτη του Πάσχα (19/4) και ώρα 6 μ.μ.
Χ.Ε.