Αντιδράσεις για ενεργειακή αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Καλαμάτας μέσω Αριδαίας

Αντιδράσεις για ενεργειακή αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Καλαμάτας μέσω Αριδαίας

Τρίτο θέμα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας χθες ήταν η κατάρτιση όρων και η σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)».

Το συγκεκριμένο προκάλεσε αντιδράσεις από τα μέλη της μειοψηφίας, με πρώτο τον κ. Βασίλη Κανάκη να απορεί πώς ο ανάδοχος που επιλέχθηκε είναι από την Αριδαία.

Την ίδια απορία είχε και ο κ. Βασίλης Τζαμουράνης, ενώ πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο λιμνάζει εδώ και χρόνια, αφού ο ίδιος είχε υπογράψει το 2018 σχετικά. Δήλωσε δε, έκπληκτος για τους πέντε μήνες που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Να σημειωθεί ότι εισηγητής ήταν ο Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος όμως εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε άλλη συνεδρίαση του Δήμου, οπότε στη θέση του ήταν ο Ανδρέας Καραγιάννης, που επιχείρησε να απαντήσει στα θέματα τα οποία έθεσαν τα μέλη της μειοψηφίας.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι δε γνωρίζει γιατί επιλέχθηκε μελετητής από την Αριδαία, αλλά ανέφερε ότι η χρηματοδότηση που δίδεται για το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ καλή, εκφράζοντας την ελπίδα ο εργολάβος που τελικά θα το αναλάβει να το υλοποιήσει και να πάνε όλα καλά.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάβας θέλησε να σχολιάσει ότι βρισκόμαστε σε μια ελεύθερη οικονομία, οπότε δεν είναι τόσο περίεργο να αναλάβει το συγκεκριμένο κάποιος από την Αριδαία. Μάλιστα, δήλωσε ότι και ο ίδιος αναλαμβάνει δουλειές σε άλλες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, στην Κρήτη.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Βασίλης Κανάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε σκοπό να θίξει το συνάδελφο από την Αριδαία, απλά του έκανε εντύπωση, ενώ εξέφρασε τους φόβους του ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να έχει την τύχη του Ανοιχτού Θεάτρου. Παρ’ όλα αυτά, ψήφισε υπέρ.

Με τη σειρά του ο κ. Τζαμουράνης επανήλθε λέγοντας ότι κατανοεί τα της ελεύθερης οικονομίας, αλλά και πάλι δεν πείθεται, ψηφίζοντας πάντως υπέρ, με την επιφύλαξη των πέντε μηνών, αφού, όπως είπε, είναι μικρό το χρονικό διάστημα.

Από την αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ και ο Λεωνίδας Λιάππας, με την ελπίδα επίσης, όπως σχολίασε, το έργο να πάει καλά.
Π.Μπ.