Μπάιντεν: Ανακοίνωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024

Μπάιντεν: Ανακοίνωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024

Ο Μπάιντεν ζητά από τους ψηφοφόρους να του δώσουν μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιδιώξει δεύτερη προεδρική θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας που αναρτήθηκε on line.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε νωρίς την Τρίτη, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ως μια «μάχη» κατά του εξτρεμισμού των Ρεπουμπλικάνων. 

«Όταν ανακοίνωνα την υποψηφιότητα για πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, είχα τονίσει ότι βρισκόμαστε εν μέσω μια μάχης που αφορά την “ψυχή” της Αμερικής. Και συνεχίζουμε ακόμα», αναφέρει στο βίντεο, το οποίο άνοιξε με εικόνες από τις κινητοποιήσεις για το θέμα των αμβλώσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία. Περισσότερα δικαιώματα ή λιγότερα δικαιώματα», επισημαίνει ο Μπάιντεν στο βίντεο. «Γνωρίζω ποια επιθυμώ να είναι η απάντηση και πιστεύω ότι γνωρίζετε κι εσείς. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Γι’ αυτούς τους λόγους θα είμαι υποψήφιος για επανεκλογή», σημειώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ο πρόεδρος επέλεξε να ξεκινήσει την εκστρατεία του στην τέταρτη επέτειο από την επιστροφή του στην πολιτική το 2019, όταν είχε δηλώσει την πρόθεσή του να επιδιώξει την προεδρική υποψηφιότητα για τρίτη φορά.

Στο πλάι του θα βρίσκεται ξανά η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, όπως ανακοίνωσς και η ίδια.

moneyreview.gr