Δημιουργική Πρωτοβουλία: Απάντηση στον Β. Τζαμουράνη για τους χώρους στάθμευσης

Δημιουργική Πρωτοβουλία: Απάντηση στον Β. Τζαμουράνη για τους χώρους στάθμευσης

Απάντηση στην τοποθέτηση του Β. Τζαμουράνη για τους χώρους στάθμευσης δίνει η παράταξη «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», αναφέροντας:

«Καλωσορίζουμε τον κ. Τζαμουράνη στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας για τους χώρους στάθμευσης.

1. Σας υπενθυμίσουμε ότι η συγκοινωνιακή σύνδεση χώρων στάθμευσης με το κέντρο της Καλαμάτας έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, σε μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης, όπως η Λευκή Νύχτα, που εξυπηρέτησε εκατοντάδες συμπολίτες μας, με λεωφορεία και συνδέσεις από τη Νέα Είσοδο μέχρι και το κέντρο.

2. Επίσης, έχει ήδη συζητηθεί και δρομολογηθεί και μάλιστα τον προηγούμενο μήνα (14 Μαρτίου) σε σύσκεψη με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας- με το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει άριστη συνεργασία και είναι σε ανοιχτή γραμμή – η διασύνδεση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης βόρεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας με το κέντρο της πόλης μέσω νέων δρομολογίων. Επομένως και οι δύο “προτάσεις” σας έχουν ήδη δρομολογηθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

3. Σας θυμίζουμε, επίσης, ότι η σύνδεση των συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης, τόσο στη Νέα Είσοδο όσο και βόρεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, με το κέντρο της πόλης παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ανοιχτή εκδήλωση-δημόσια διαβούλευση του Δήμου Καλαμάτας για το Κλιματικό Συμβόλαιο και τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις-στην οποία παρεμπιπτόντως δε σας είδαμε- ως ένα από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από οχήματα, και τη μετακίνηση με εναλλακτικούς τρόπους μέσω μικρών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων, ηλεκτρικών ποδηλάτων κ.λπ.

Χαιρόμαστε που αντιλαμβάνεστε και εσείς την αναγκαιότητα των κυκλοφοριακών αυτών αλλαγών, και αναγνωρίζετε, έστω και με καθυστέρηση, τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Βασιλόπουλου να κάνει την Καλαμάτα πόλη-πρότυπο, πόλη με μηδενικούς ρύπους, με καλύτερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, με σύγχρονες υποδομές και μεταφορές.

4. Σας θυμίζουμε τέλος ότι στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή έκανε τις πρόσφατες παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη, δημιουργώντας και εκσυγχρονίζοντας νέες θέσεις στάθμευσης- περίπου 450 στο σύνολό τους, όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη- σε χώρους που υπήρχαν μεν, ήταν όμως αναξιοποίητοι και χωρίς τις σύγχρονες προδιαγραφές παρκινγκ.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας προχωρά το σχεδιασμό της, λοιπόν, για καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη μας, ώστε με στοχευμένες παρεμβάσεις σε παραλία, κέντρο, εντός αστικού ιστού αλλά και εκτός, να επιλυθεί το διαχρονικό πρόβλημα με το κυκλοφοριακό.

5. Τέλος, γνωρίζετε ότι προκηρύχθηκε ήδη ο διαγωνισμός για μίσθωση οικοπέδων ιδιωτών σε 4 περιοχές της πόλης μας, προκειμένου να διαμορφωθούν ως χώροι στάθμευσης. Του οποίου το αποτέλεσμα ο ίδιος σπεύσατε να προδικάσετε ότι θα αποτύχει.

6. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για επίλυση των ζητημάτων στάθμευσης στην πόλη της Καλαμάτας. Επομένως, όσα εσείς προτείνετε, τα έχει ήδη κάνει η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχός μας Θανάσης Βασιλόπουλος».